Дидо от Д2 се класира за финала на „Фермата“!

Учени от БАН предлагат нов психотест за шофьори

Заев: Армията на Косово се появява в неподходящо време

В 75 училища у нас вече няма хартиен дневник

Турската армия готова за операция в Сирия Ердоган: САЩ да изтеглят кюрдите

Борисов: Нито веднъж не съм застанал срещу решение на президента Май месец ще има европейски избори и ще видим кой колко струва, каза премиерът

По 12 години затвор за мъжете, измъчвали таксиметров шофьор във Врачанско

Задължителна ясла за деца от гета в Дания Неспазването на закона лишава от детски надбавки

Министерството на културата официално се присъедини към проекта ТРАДУКИ

Меркел подкрепи мерките на Макрон за справяне с протестите

Шокиращи сметки за топла вода изненадаха търновци

Никола Василев е новият изпълнителен директор на БДЖ

Ирландският парламент разреши абортите

Биг Бенд- Благоевград и музикално училище „Престо” подариха коледен концерт на жители и гости на града

Харчим 275 лв. на човек за празниците Цените са със 7-11 на сто по-високи спрямо миналата година

Съдят двама братя за умишлено убийство на кравар, когото съблекли чисто гол за назидание

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в петък в съда обвинителен акт срещу Ангел Димитров (на 34 г.) и Димитър Димитров (на 35 г.) от Караджалово за отвличане, принуда и умишлено убийство по особено мъчителен начин, с особена жестокост и по хулигански подбуди на 56-годишния селски пастир на крави Алекси Ангелов.

Трагедията се разиграла на 5 август 2015 г., малко след като в края на юли от поляна в близост до дома на обвиняемия Димитър Димитров били откраднати кобила и кон. Според твърденията му в селото тръгнала мълва, че крадецът е Алекси Ангелов, макар че самият той отрекъл пред него да е извършителят. Въпреки това Димитър и брат му Авгел на 5 август решили да отидат до местността „Съзлъка“ в землището на Караджалово, където Алекси пасял кравите, за да го питат пак дали е откраднал коня и кобилата. Двамата братя опитали да изтръгнат самопризнания от пастира, че е извършил кражбата, и започнали да му нанасят удари първоначално с кол по лицето, а след това с крака и юмруци по главата и тялото. За да прекрати побоя, потърпевшият противно на волята си, признал за кражбата на кобилата и коня, но бил накаран от друг.

Димитър и Ангел обаче продължили да му нанасят удари, скъсали фланелката и панталона на Алекси и той останал гол. Братята решили, че трябва публично до го унижат и да го прекарат гол през Караджалово, за да покажат за назидание, че е крадец. Завлекли го до къщите и продължили да го бият с кол и да го ритат. Няколко души неуспешно се опитали да спрат побоя, а братята предупредили една от жените, че ако се доближи до тях ще я набият и съблекат гола и нея. На друг свидетел заявили, че Алекси си заслужавал боя, защото без бой не признавал за кражбата.

Местните веднага се обадили на тел. 112 и в селото веднага пристигнала линейка, като медицинският екип установил, че цялата глава на Алекси Ангелов е в кръв, от ушите му също течела кръв, езикът му бил увиснал извън устата, зъбите му ги нямало, дясното око било излязло от очната ябълка, а лявото му ухо било разцепено и висяло. Въпреки спешната лекарска намеса Ангелов умрял още същия ден от раните си в болницата.

Двамата обвиняеми са с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ и се намират в затвора в Пловдив, където май ще останат още дълго време. Предвиденото от закона наказание за най-тежкото от вменените им три престъпления – умишлено убийство по особено мъчителен начин, с особена жестокост и по хулигански подбуди, е лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.