Пловдивски панелен квартал - основна локация на "ONE ARCHITECTURE WEEK 2016"

След като коренно промени визията на улиците зад бившите Централни хали в Пловдив и превърна "Капана" в първия арт квартал у нас, екипът на "ONE ARCHITECTURE WEEK" сега е обърнал своя поглед към най-големия панелен квартал в града под тепетата - "Тракия".

Той ще е основна локация на тазгодишното издание на "ONE ARCHITECTURE WEEK 2016", а кои ще са 5 ключови точки в "Тракия", които ще бъдат тотално променени, ще стане ясно на 12 юли.

Тогава в Халето на Тракия (бившия магазин от веригата "Пени Маркет") ще бъде даден старт на събитието "Тракия действа. Как жителите на панелните квартали променят средата си и защо това е важно за всички нас" с участието на кмета и хора от района, архитекти, урбанисти, активисти и изследователи на градската среда.

"Вярваме, че както световният, така и националният контекст, изискват нова степен на активност на гражданите, в която те да са по-информирани и да могат да участват във взимането на решения за средата си", твърди арх. Любо Георгиев, директор на "ONE ARCHITECTURE WEEK".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Туризъм