Живей активно! предизвиква Варна с много спорт и музика

Грандиозен концерт очаква феновете на най-мащабната инициатива за балансирано хранене и активен начин на живот в морската столица тази неделя

На 10 юли 2016 г. шестото варненското издание на ЖИВЕЙ АКТИВНО! ще зарадва жителите и гостите на града с незабравими спортни и музикални изживявания. Точно в 10:00 часа, пред Слънчевия часовник в Морската градина официален старт на инициативата ще дадат Иван Портних, кмет на Община Варна, Нели Ангелова, менидъжър „Корпоративни връзки” в Нестле България и родните спортни легенди Тереза Маринова, Йордан Йовчев, Тити Папазов, Евгени-Иванов Пушката и Владо Николов. През целя ден Варна ще ЖИВЕЕ АКТИВНО!, а в 18:00 часа празничният завършек на активния ден ще събере на една сцена едни от най-популярните и обичани български изпълнители, а входът както винаги ще бъде свободен.

Хип-хоп певицата Сантра ще изпълни своето ново парче „В твоя чест”, а Павел и Венци Венц ще взривят публиката с хита „SeTaaBrat”. В грандиозния концерт, който стартира точно в 18:00 часа, ще се включат още чаровната Дивна с „Мойта музика“ и дългогодишните лица на ЖИВЕЙ АКТИВНО! Лео и Играта с „Mr Comandante“ и много други хитове. Освен музикални звезди, инициативата и тази година традиционно подкрепят топ спортистите на България. Тереза Маринова, Тити Папзов, Евгени Иванов-Пушката, Владо Николов са само част от шампионите, които ще присъстват на най-мащабното събитие в България.

И през 2016 г. Живей Активно! ще стартира точно в 10:00 часа от четири различни точки в морската столица. От Пантеона до Слънчевия часовник, заедно с Тити Папазов ще тръгне велопоход за всички любители на колоезденето. Тереза Маринова ще придружи варненци на сутрешен крос от Аквариума, а от Община Варна с ролери и скейт ще стартира Ангел Ковачев. Евгени Иванов-Пушката и Йордан Йовчев ще поведат пешеходен поход и поход за хора с увреждания и параспортисти от Севастопол до Слънчевия часовник. Четирите лъча ще се съберат на входа на Морската градина (Слънчевия часовник), където в 10:00 часа ще бъде даден официален старт на инициативата.

През целия ден на 11 различни локации в града ще бъдат организирани десетки семейни игри, турнири по баскетбол, волейбол и джаги, както и много други активности. В Морската градина на сцена „Раковина“ още от 8:30 екипът на спортен клуб The Secret ще започне деня с йога. По-късно към тях с щафетни игри ще се включи и олимпийската шампионка Тереза Маринова, а всички желаещи ще могат да вземат участие в игри на открито, художествена и Heal Fit гимнастика. От 11:00 часа Тити Папазов ще даде начало на баскетболния турнир за малки и големи на баскетболната площадка на Варненската търговска гимназия. Една от най-горещите локации ще бъде плажът Rappongi, където ще се проведе волейболен турнир под ръководството на спортните легенди Евгени Иванов-Пушката и Владо Николов.

Феновете на екстремните преживявания могат да опитат сърф, кану и стенд-ъп педал борд с Varnasurf.com, а първите 20 избрани Facebook фена на ЖИВЕЙ АКТИВНО! ще имат възможност да се докоснат до уейкборд и да се включат в 10-минутен Уейк трайл в Инифинити Уейк Парк. Професионалистите от скейт клуб Progression ще вземат участие с демонстрация и скейборд уроци, а Slackline Varna ще поддържат нивото на адреналина на локацията на Nestle Ice Cream под Пантеона, докато Лео Бианки охлажда страстите със сладоледени игри за двойки. Партньорите на инициативата от клуб „Джа-ра” организират семеен джага надпревара пред Аквариума, а клуб „Приятели на морето“ и БЧК ще се включат съответно с уроци по гмуркане и оказване на първа помощ на ПК „Приморски“. Забавления и игри ще има и за всички стопани и техните любимци, които ще могат да получат полезни съвети за правилното отглеждане и балансирано хранене на своя четириног приятел от профсионалния треньор на кучета Асен Аролски на кучешката площадка на спирка „Акациите“.

На Голямата сцена на Слънчевия часовник в Морската градина очакват гостите много танци, зумба, степ аеробика, музика и добро настроение. Там ще се състои и празничният завършек на ЖИВЕЙ АКТИВНО! във Варна с Дивна, Играта, Сантра, Лео, Павел и Венци Венц.

Тези, които са събрали печати от всичките локации на Нестле България могат да участват в нашата томбола и да спечелят срахотни награди. Организаторите от Нестле България са подготвили един незабравим ден за града, съвместно с Община Варна. Всички, които искат да получат повече информация за ЖИВЕЙ АКТИВНО!, могат да го направят във Facebook (https://www.facebook.com/Live.Actively) или на сайта на инициативата (https://www.jiveiaktivno.bg).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини