Бащата на прегазения 6-годишен Петьо: Не вярвам в правосъдието, но има Господ

Общинска с ново ръководство Ангел Геков става изпълнителен директор

МВФ: Намалете лошите кредити

Десет души са загинали след рухване на жилищна сграда в Кайро

Руски депутат: Русия е изпитала 200 нови типове оръжия в Сирия

Лайпциг може да забрани дизеловите автомобили

Вучич и Лавров се обединиха около църковната и военна независимост на Сърбия

Холандските депутати гласуваха за признаване на арменския геноцид

Кръвта на подрастващите подмладява мозъка

Полицията в Русе проверява сигнал за общински съветник от ГЕРБ, участвал в побой

Чешката полиция издирва българин, обрал дете

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 февруари 2018

Сорос плаща за ромите да останат в гетата Фондации настояват за узаконяване на къщите в махалите

Оставиха Легионера за 72 часа зад решетките

Египетски полицаи спасиха дете, падащо от третия етаж

Трима ухапани от улични кучета осъдиха община Варна

Две жени и един мъж са осъдили община Варна да им плати обезщетения, след като били ухапани от улични кучета, показва справка на решенията на районния съд за последните 2 месеца.

Най-солидната сума – 3600 лв., магистратите отсъдили в полза на онкоболна пенсионерка, нападната от скитащ пес през декември миналата година. Раната от зъбите на кучето по крака й заздравяла чак след 3 месеца. Пред съда възрастната жена обяснила, че два пъти преди е била атакувана от помияри, но без толкова тежки поражения.

Заради причинени травми от ухапване на бездомни кучета общината ще трябва да плати 2000 лв. на пострадал миналия ноември мъж и 1500 лв. на нападната през септември жена.

Друга варненка, строшила ръката си след падане в резултат на счупени тротоарни плочки, да бъде овъзмездена от общината с 1250 лв., а собственик на смачкан от паднало дърво автомобил – с 685 лв., са едни от последните решения на районните магистрати по граждански дела срещу местната администрация. Съдят я успешно и застрахователи, изплатили полици “Каско” на свои клиенти заради повреди по колите им, причинени от необезопасени дупки и шахти.

През последните 2 месеца съдът е гледал поне 5 такива дела за инциденти отпреди 3 и повече години. Най-големите суми, за които кметството е осъдено, са 2914 лв. – за пропаднал преди 5 г. в шахта автомобил, и 3364 лв. – за ремонт на “Мерцедес”, чийто водач преди 3 г. блъснал внезапно изскочило на платното улично куче. Спечелилите ищци обаче ще трябва да почакат, докато получат обезщетенията си, тъй като присъдите подлежат на обжалване.