Престрелката при грабежа в "Дружба" - пушки помпи срещу 9-милиметров пистолет

Пушки помпи срещу деветмилиметров пистолет са участвали в престрелката при грабежа в "Дружба" снощи, стана ясно от брифинг на прокуратурата и МВР.

Сигналът за инцидента е подаден на тел. 112 около 3.35 ч., обясни говорителят на върховна прокуратура Румяна Арнаудова.

До автомобилен шоурум на "Дарукар" в столичния кв. "Дружба" спира "Ауди" А6 с четирима маскирани. Трима слезли, единият останал в колата. Опитали да отворят вратата, но не успели. Наложило се да счупят стъклото. Взели една метална каса със съдържание 3565 лв.

Тримата обирджии се върнали за втора каса със съдържание над 30 000 лв. Забелязани били обаче от един от тримата охранители в сградата, който стрелял с пушка помпа с гумени патрони във въздуха.

Обирджиите побегнали и се качили в автомобила. Другите двама охранители чули суматохата и отишли при колегата си. Втори охранител опитал също да стреля с пушка, но не успял поради технически проблем с оръжието си.

Един от обирджиите стрелял 4 пъти с 9-милиметрово оръжие, като уцелил в дясната предмишница охранителя, който не успял да възпроизведе изстрел.

След това с мръсна газ обирджиите напуснали местопрестъплението и 40 мин. по-късно изоставили колата, като я опожарили най-вероятно с бензин. При палежа са били засегнати още две коли, a съседната до Аудито е напълно изгоряла.

Колата на апашите е била открадната на 6 декември 2015 г., като регистрационните номера, които е носела, са от друга кола - джип.

Работи се по няколко основни версии, обясни шефът на СДВР Младен Маринов. Пистолетът не е бил намерен в опожарената кола. Касата е открита в автомобила празна. Проведени са два огледа. Подробности ще бъдат съобщени след анализи и експертизи на намерените доказателства, уточни Маринов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право