Маскирани обраха село с камери

Бойко Борисов пред дигитален форум: Суперкомпютър ще ни пази от атаки Политическите елити подкрепят региона ни, за да останат младите тук, подчерта премиерът

Въздушният трафик на летище Тегел в Берлин няма да бъде нарушен заради предстоящото утре обезвреждане на бомба

Гранати от Солсбъри открити в Сирия В освободената Източна Гута бил намерен и хлор от Германия

Румен Радев: За 1 г. армията намаля с 1000 човека, техниката остаря, нова няма

НАП търси 217 фискални инспектори Минималната заплата е 914 лв.

Решават в петък за ареста на Иванчева

Край на епохата Кастро в Куба – предизвикателствата пред новия лидер Диас-Канел (ИНФОГРАФИКА)

Братът на Меган Маркъл не е поканен на кралската сватба

Затягат мерките срещу финансирането на тероризма Намаляват прага за предплатените карти от 250 на 150 евро

Митнически служители откриха тайник зад предпазен колан на лек автомобил

Пет коли се удариха край Орлов мост

Кубинският парламент избра Мигел Диас-Канел за нов президент на страната

42% спад на чуждите инвестиции Има отлив на компании, които искат да влагат дългосрочно в икономиката

Бойко Борисов пред “Нойе Цюрхер Цайтунг”: България е ЕС, България е НАТО

Общините и синдикатите разширяват сътрудничеството си

Общините и синдикатите разширяват сътрудничеството си в сферата на труда, прилагането на социалните политики и местното самоуправление. Това стана ясно след работна среща между Националното сдружение на общините в Република България и Конфедерацията на независимите синдикати в България.

Като председател на Управителния съвет на НСОРБ кметът на Велико Търново Даниел Панов подписа меморандума за партньорство между Сдружението и КНСБ. Подписа си от страна на Конфедерацията положи президентът й Пламен Димитров.

НСОРБ и КНСБ ще разработват и отстояват пред централната власт общи предложения за нормативни промени. С тях ще се цели развитие на децентрализацията, усъвършенстване на системата на делегираните дейности и на трудовите и социални стандарти.

Двете организации ще работят заедно за насърчаване на младежките програми, създаване на условия за прилагане на гъвкави форми на заетост, осигуряване на финансиране за договореностите в колективните трудови договори на ниво общини. В това число влизат подобряване на условията на труд, обучения, квалификация и преквалификация, повишаване на работните заплати и др.

Друга мярка в меморандума предвижда общи действия за подобряване на нормативната уредба за местните данъци и такси и разширяване на собствената приходна база на местните власти. Стриктното прилагане на нормите на трудовото, социалното и антидискриминационното законодателство на територията на общините също ще е предмет на активно сътрудничество.

По време на срещата бяха засегнати и теми, свързани с финансирането и заплащането в общините, с образованието, здравеопазването, транспорта, културата и професионалното обучение на младите кадри.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.