Възрастен мъж изпадна в мозъчна смърт и стана донор на черен дроб

Трудната бременност на Джесика Симпсън

Поощряват младите хора да стават родители по-рано

ЕС прие извънредни мерки при Брекзит без споразумение

Насрочват до месец делото за убийството на Виктория Маринова

Съдят интернационално трио наркоградинари

Асен Гагаузов, БСП-Сливен: Обвързваме евентуалното спечелване на евроизборите с предсрочни избори за НС

Дневници на първите законотворци показват във Велико Търново навръх 22 март С богата програма Читалище „Надежда – 1869“ чества своята 150-годишнина

Строят хеликоптерна площадка край Симитли по трасето на АМ „Струма“ Подписани са договорите за надзор при изграждането на тунел Железница

Цветанов за новата си имотна сделка: Доплатих 100 хил. лв. за 39 кв. м повече в същия район

39 хиляди семейства, чиито деца не ходят на училище, са санкционирани

Медиците от Спешна помощ в Русе оттеглят заявленията си за напускане

Христина Шопова: Фестивалът “Blagoevgrad Blues&Jazz”е уникален, съчетава блус и джаз

Ефективна присъда получи сливенец за катастрофа със загинал и двама ранени

БСП праща в Конституционния съд промените в Закона за защита на личните данни

33 знамена се веят над реновираната улица „Магистрална“ в Търново

33 знамена красят улица „Магистрална“ във Велико Търново. Те са издигнати в участъка между кръстовищата с ул. „Мармарлийска“ и ул. „Славянска“. Знамената са на старата столица, България, Европейския съюз и на всяка от държавите членки. Редът за подреждането им е според изискванията на Закона за държавния протокол и частта за националното знаме.

Пилоните са монтирани в централната разделителна ивица между двете платна на ул. „Магистрална“, всяко от които е с по две ленти за движение. И от двете страни на участъка първото знаме е на Велико Търново, което подчертава визуалната виолетова вълна при влизане и излизане от града.

Идеята за издигането на знамената е на кмета на Велико Търново Даниел Панов. Реализацията й стана възможна с проекта за основен ремонт на натоварената трикилометрова отсечка, която е част от главния път София – Варна.

В друга част от улица „Магистрална“ е монтирана и нова ограда с герба на Велико Търново, с цел подобряване на безопасността на движението. Предпазните съоръжения са монтирани в частта от пресечката до Търговски парк до елипсовидното кръстовище към пътен възел „Качица“. Оградата разделя двете платна, всяко от които – с по две ленти за движение и ограничава възможността за пресичане на улицата на място, различно от пешеходната пътека тип „Зебра“

Улица „Магистрална“ бе изцяло ремонтирана по цялата й 3-километрова дължина. Основна реконструкция претърпя и Дъговият мост, част от Южния пътен възел. Финансирането бе осигурено по програма „Транзитни пътища V“ на Агенция „Пътна инфраструктура“. Ремонтът бе одобрен, след като кметът Даниел Панов запозна регионалния министър Лиляна Павлова с голямото значение на ул. „Магистрална“ за транзитния трафик София – Варна и за организацията на движението във Велико Търново.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.