Борисов вечеря с лидери в Белгия Срещата се проведе в замъка Хертохинедал край Брюксел

Бащата на прегазения 6-годишен Петьо: Не вярвам в правосъдието, но има Господ

Общинска с ново ръководство Ангел Геков става изпълнителен директор

МВФ: Намалете лошите кредити

Десет души са загинали след рухване на жилищна сграда в Кайро

Руски депутат: Русия е изпитала 200 нови типове оръжия в Сирия

Лайпциг може да забрани дизеловите автомобили

Вучич и Лавров се обединиха около църковната и военна независимост на Сърбия

Холандските депутати гласуваха за признаване на арменския геноцид

Кръвта на подрастващите подмладява мозъка

Полицията в Русе проверява сигнал за общински съветник от ГЕРБ, участвал в побой

Чешката полиция издирва българин, обрал дете

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 февруари 2018

Сорос плаща за ромите да останат в гетата Фондации настояват за узаконяване на къщите в махалите

Оставиха Легионера за 72 часа зад решетките

33 знамена се веят над реновираната улица “Магистрална” в Търново

33 знамена красят улица “Магистрална” във Велико Търново. Те са издигнати в участъка между кръстовищата с ул. “Мармарлийска” и ул. “Славянска”. Знамената са на старата столица, България, Европейския съюз и на всяка от държавите членки. Редът за подреждането им е според изискванията на Закона за държавния протокол и частта за националното знаме.

Пилоните са монтирани в централната разделителна ивица между двете платна на ул. “Магистрална”, всяко от които е с по две ленти за движение. И от двете страни на участъка първото знаме е на Велико Търново, което подчертава визуалната виолетова вълна при влизане и излизане от града.

Идеята за издигането на знамената е на кмета на Велико Търново Даниел Панов. Реализацията й стана възможна с проекта за основен ремонт на натоварената трикилометрова отсечка, която е част от главния път София – Варна.

В друга част от улица “Магистрална” е монтирана и нова ограда с герба на Велико Търново, с цел подобряване на безопасността на движението. Предпазните съоръжения са монтирани в частта от пресечката до Търговски парк до елипсовидното кръстовище към пътен възел “Качица”. Оградата разделя двете платна, всяко от които – с по две ленти за движение и ограничава възможността за пресичане на улицата на място, различно от пешеходната пътека тип “Зебра”

Улица “Магистрална” бе изцяло ремонтирана по цялата й 3-километрова дължина. Основна реконструкция претърпя и Дъговият мост, част от Южния пътен възел. Финансирането бе осигурено по програма “Транзитни пътища V” на Агенция “Пътна инфраструктура”. Ремонтът бе одобрен, след като кметът Даниел Панов запозна регионалния министър Лиляна Павлова с голямото значение на ул. “Магистрална” за транзитния трафик София – Варна и за организацията на движението във Велико Търново.