Без награда „Почтен магистрат“

Министерството на правосъдието няма да връчи новоучредената годишна награда „Почтен магистрат“ поради малкия брой номинирани и гласували. Призът с диплом и плакет бе учреден на 16 април - датата на подписването на Търновската конституция, и трябваше да се връчи на 13 юли, за 25-годишнината от обнародването на Конституцията от 1991 г. Допитване показа, че две трети от прокурорите и една втора от съдиите не смятат, че в йерархията израстват хората с най-добри професионални и морални качества.

Ясна конкурсната комисия за прокурори
Прокурорската колегия на ВСС определи състава на Комисията по атестиране и конкурси. В нея влизат Елка Атанасова, Магдалена Лазарова, Михаил Кожарев, Румен Боев, Ясен Тодоров. Избраните от общите събрания на ВКП, ВАП и националното следствие са: Марио Василев, Даниела Машева, Светла Гергинова, Маринела Тотева, Мария Павлова и Генчо Терзиев. Първото им заседание е на 12 юли.

Избраха шеф на обвинителите в Котел

Прокурорската колегия на ВСС избра единодушно Камен Господинов за административен ръководител на Районна прокуратура-Котел. Той има 12 г. стаж в Несебър и Бургас.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право