Ограничават движението в София заради протеста на таксиметровите шофьори

Медицинските сестри излизат отново на национален протест

Кметът на Червен бряг: Няма конфликт на интереси между общината и местни фирми

Украинският президент въвежда нови санкции срещу руски компании и граждани

31-годишна жена загина при тежка катастрофа в Казанлък

Турските служби предотвратиха терористична атака в Истанбул

Арх. Весела Мирянова от „Артекс”: Цветанов е клиент, оценил мощната енергийна защита на сградата с вградения 91-ви псалм По думите й себестойността е 500 евро на кв. м и печалбата не е най-важното

Нова Зеландия забрани продажбата на щурмови и полуавтоматични оръжия

САЩ прехвърлиха шест стратегически бомбардировача в Европа

Рейтингът на бразилския президент се срина само след три месеца на поста

Времето ще бъде облачно

В лагера на Черна гора: Вярваме, че няма да паднем

Шефът на федерацията в Косово пожела успех на отбора

На 21 март 2019 да почерпят

Захариева на форум на жените в Япония Външната ни министърка на визита в Страната на изгряващото слънце

Съвети за изтънченото шампанско

Как да консумирате правилно напитката

Охлаждането на бутилка шампанско в кофичка с лед е ефективно, но само ако се допълни с вода, която позволява по-добро и равномерно изстудяване. За добра температура на шампанско се смята 7 градуса, като охладителният процес трае 20-30 минути в шампаниера в съотношение 1:1 (вода и лед).

Шампанско, сервирано върху лед е новата рецепта за свежест на лято 2016. Вдъхновени от практиката в Сен Тропе, компетентни бармани започват да използват повече количество лед в шампанското.

Прието е шампанското да се сервира в издължени, високи и тесни чаши, защото широките чаши не задържат аромата на напитката.

По време на освобождаването на предпазната телена закопчалка от тапата на бутилката, хванете гърлото с цяла ръка и дръжте палеца си върху тапата, за да си гарантирате, че няма да излезе, когато не трябва.

В момента на отваряне на шампанското, дръжте бутилката наклонена под 45- градусов ъгъл, така че повърхността на пенливото вино да е разположена почти до края на гърлото на шишето. Не е нужно да очаквате бутилката да експлодира, може бавно да я отворите, без произшествия.

Дръжте чашата само с няколко пръста, за да не затопляте напитката.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.