Съвети за изтънченото шампанско

Как да консумирате правилно напитката

Охлаждането на бутилка шампанско в кофичка с лед е ефективно, но само ако се допълни с вода, която позволява по-добро и равномерно изстудяване. За добра температура на шампанско се смята 7 градуса, като охладителният процес трае 20-30 минути в шампаниера в съотношение 1:1 (вода и лед).

Шампанско, сервирано върху лед е новата рецепта за свежест на лято 2016. Вдъхновени от практиката в Сен Тропе, компетентни бармани започват да използват повече количество лед в шампанското.

Прието е шампанското да се сервира в издължени, високи и тесни чаши, защото широките чаши не задържат аромата на напитката.

По време на освобождаването на предпазната телена закопчалка от тапата на бутилката, хванете гърлото с цяла ръка и дръжте палеца си върху тапата, за да си гарантирате, че няма да излезе, когато не трябва.

В момента на отваряне на шампанското, дръжте бутилката наклонена под 45- градусов ъгъл, така че повърхността на пенливото вино да е разположена почти до края на гърлото на шишето. Не е нужно да очаквате бутилката да експлодира, може бавно да я отворите, без произшествия.

Дръжте чашата само с няколко пръста, за да не затопляте напитката.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл