Борисов открива инвестиционен форум на ЕБВР за Западните Балкани в Лондон

Два тира са катастрофирали на „Тракия“, няма сериозно пострадали

Благоевград посрещна над 500 плувци и техните семейства за II Международен турнир „Пирин- Благоевград“

Джулиана Гани пръска сексапил сред природата

Красимир Каракачанов ще участва в тържествения ритуал по посрещането на 34-тия контингент на Въоръжените сили на България

Гледайте НА ЖИВО закриването на Зимната олимпиада в ПьонгЧанг

Два подготвяни атентата са били осуетени във Франция от началото на годината

Бойко Борисов в Сандански: Приписват ни безобразия

Над 600 снегорина чистят пътищата в страната

Родители искат увеличаване броя на учителите и възпитателите в детските градини в Бургас

Бойко Борисов в Сандански: Напълно готови сме за Шенген (обзор)

WWF или световната зелена мафия

Корнелия Нинова: Промяната в България е наложителна

Протест пред Народния Театър срещу Инстанбулската конвенция (СНИМКИ)

Етнографи показват изложба посветена на коня и каруцата Експозицията в музей „Етър” пренася във времето, когато каруцата е смятана за трабант, а файтонът за мерцедес

Съвети за изтънченото шампанско

Как да консумирате правилно напитката

Охлаждането на бутилка шампанско в кофичка с лед е ефективно, но само ако се допълни с вода, която позволява по-добро и равномерно изстудяване. За добра температура на шампанско се смята 7 градуса, като охладителният процес трае 20-30 минути в шампаниера в съотношение 1:1 (вода и лед).

Шампанско, сервирано върху лед е новата рецепта за свежест на лято 2016. Вдъхновени от практиката в Сен Тропе, компетентни бармани започват да използват повече количество лед в шампанското.

Прието е шампанското да се сервира в издължени, високи и тесни чаши, защото широките чаши не задържат аромата на напитката.

По време на освобождаването на предпазната телена закопчалка от тапата на бутилката, хванете гърлото с цяла ръка и дръжте палеца си върху тапата, за да си гарантирате, че няма да излезе, когато не трябва.

В момента на отваряне на шампанското, дръжте бутилката наклонена под 45- градусов ъгъл, така че повърхността на пенливото вино да е разположена почти до края на гърлото на шишето. Не е нужно да очаквате бутилката да експлодира, може бавно да я отворите, без произшествия.

Дръжте чашата само с няколко пръста, за да не затопляте напитката.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.