„Сребърната“ Ивет: Мога да бягам и по-добре

„Убедена съм, че мога да бягам и по-добре - заяви Ивет Лалова, минути след като спечели сребро на 200 м с 22,50 секунди на европейското в Амстердам. - Това не са моите възможности и смятам, че на олимпиадата ще го покажа.“

Преди Ивет по-бърза бе единствено чернокожата британка Дина Ашър-Смит - 22,37 секунди. Това е първо отличие за България в тази дисциплина от европейско първенство.

Минути преди бягането на Лалова, сребро спечели и Мирела Демирева в скока на височина, като преодоля от първия опит 196 см. За лекоатлетката, която тренира в Холандия, това е първо отличие при жените и първи медал за страната ни в дисциплината от 2006 г., спечелен от Венелина Венева. А през 1986 г. шампионка става Стефка Костадинова.

„Устоях на стреса и направих едно много хубаво състезание“, каза Демирева.

Спортист №1 на България за 2015-а Габриела Петрова обаче нямаше ден. Тя не успя да преодолее квалификациите в тройния скок, като преодоля 13,46 м в последния си опит. В първите си две скачания националката направи фаул. Така българката остана на повече от половин метър от квалификационната норма от 14 м. И в крайното класиране остана 20-а от общо 22 състезателки.

Други две наши атлетки също нямаха ден. Ваня Стамболова бе дисквалифицирана на 400 м с препятствия заради неправилно преминаване на препятствието. А възпален ишиас спря Силвия Дънекова още в сериите на 3000 м стийпълчейз.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт