Пласьор на дрога се издаде, скочи от кола

Разпространител на дрога от Шумен скочи от автомобил в движение пред очите на криминалисти. Екшънът "гузен негонен бяга", привлякъл вниманието на полицаите, се разиграл в квартал "Тракия". В ареста със 72-часова мярка е каскадьорът Пламен М./27г./.

Към 20,50 часа в сряда криминалисти от полицейското управление работили в района по превенция на домовите кражби. Като ги видял, Пламен, който бил във "Фолксваген Голф", решил да избегне полицейската проверка и да напусне колата. Шофьорът намалил, колкото може, а шуменецът скочил в движение и хукнал. Вероятно е искал да изхвърли дрогата, но полицейските служители го задържали и му направили личен обиск. Мъжът бил много притеснен. В него са открити две найлонови пликчета, в които имало около 6 грама бяло прахообразно вещество на бучки. При направения полеви наркотест реагирало на амфетамин. Пламен опитал да обясни, че дрогата е лично за него. Последвала проверка в колата. Вътре бил и Росен Р./25г./-Кучето от Шумен. След претърсване в автомобила е открита и иззета електронна везна със следи от бяло вещество.

Проведени са разпити със свидетели и е изяснено, че Пламен и Росен са разпространявали наркотични вещества не само в Шумен. С постановление на прокурор на Пламен е наложена 72 часова мярка задържане под стража, а приятелят му е на свобода с мярка за неотклонение "подписка". Досега Пламен е бил известен като пътен нарушител, имал 9 акта и 9 фиша. На 1 декември м.г. бил стопиран да кара БМВ с 1,63 промила алкохол и е наказан условно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право