Административните услуги да се предоставят по идентичен начин в цялата страна Това решиха областните управители на форум в Арбанаси

Десетима от задържаните служители на ДАИ-Благоевград обвинени за участие в престъпна група

Прокуратурата прецизира обвиненията срещу кмета на “Младост” Десислава Иванчева

Кметът на Павликени инж. Емануил Манолов е избран за заместник-президент на НАЛАС

Валери Симеонов ще се срещне с украинския министър на образованието и науката Юлия Гриневич

Горски се обучаваха как да гасят с нови пожарни коли

Четири години затвор за австрийски треньор по ски, обвинен в сексуален тормоз над ученици

ЕС призова Русия, Иран и Турция да изпълнят обещанията си за Сирия

Григор Димитров безмилостен срещу Жил Симон – 6:2, 6:1

Безплатни имунологични прегледи правят в МУ-Пловдив

Опозицията не може да прости поредния успех на правителството по отношение на председателството на Съвета на ЕС, заявиха от ГЕРБ

Върховната административна прокуратура извърши проверка по сигнал за незаконно издаване на разрешителни за изграждане на ВЕЦ

Тръмп почисти пърхота на Макрон в Белия дом

Германия дарява още един милиард евро за Сирия

Продават лични вещи на Мадона против волята й

Съдят крадла, замайвала жертвите си с лексотан

Районната прокуратура в Габрово внесе в съда обвинителен акт срещу 55-годишна жена, отнемала пари от различни хора, след като ги замайвала с лексотан. Дръзката апашка слагала упойващото вещество в кафе.

Обвинението срещу Благовеста Х. е за това, че през периода 26 янгуст 2015 г. до 7 януари 2016г. в Габрово, при условията на продължавано престъпление, отнела чужди движими вещи на обща стойност 661 лева от различни лица.

На 26 август миналата година по обяд обвиняемата отишла на пазара . Видяла Атанас А., който продавал пилета и яйца. Спряла се при него, представила се за негова клиентка, доволна от закупената стока и му предложила да го почерпи с кафе.

След като се съгласил, обвиняемата взела две ароматни напитки от близък автомат. В кафето, което дала на продавача, сложила 2 таблетки “Лексотан“. Малко след като изпил напитката, мъжът почувствал замайване. Решил да си тръгва и започнал да прибира стоката. Благовеста Х. „услужливо“ захванала да му помага и използвайки унесът му, взела от закачената на колана му чантичка сумата от 300 лева.

На 7 януари 2016г. Благовеста Х. се завъртяла в района на Банка ДСК в Габрово. Срещнала Райна Х. , заговорила я, казала й, че се познават от болницата и я попитала къде отива. Жената споделила, че ще тегли пенсията си. Обвиняемата я изчакала да си вземе парите и да напазарува.

Двете жени продължили към градинката на драматичния театър, като крадлата предложила да я почерпи с кафе по повод имения ден на сина й. Купила две кафета от разположен в парка кафе-автомат. В напитката, която дала на пострадалата, сложила таблетка“Лексотан“. Жената изпила кафето и започнало да й се замайва и да й става лошо. Възползвайки се от това състояние, обвиняемата измъкнала от кутрето на дясната й ръка златен пръстен и взела пенсията и от 361 лв. от чантата, а след това зарязала ограбената на пейка в парка.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Районен съд Габрово.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.