Съдят крадла, замайвала жертвите си с лексотан

Районната прокуратура в Габрово внесе в съда обвинителен акт срещу 55-годишна жена, отнемала пари от различни хора, след като ги замайвала с лексотан. Дръзката апашка слагала упойващото вещество в кафе.

Обвинението срещу Благовеста Х. е за това, че през периода 26 янгуст 2015 г. до 7 януари 2016г. в Габрово, при условията на продължавано престъпление, отнела чужди движими вещи на обща стойност 661 лева от различни лица.

На 26 август миналата година по обяд обвиняемата отишла на пазара . Видяла Атанас А., който продавал пилета и яйца. Спряла се при него, представила се за негова клиентка, доволна от закупената стока и му предложила да го почерпи с кафе.

След като се съгласил, обвиняемата взела две ароматни напитки от близък автомат. В кафето, което дала на продавача, сложила 2 таблетки “Лексотан“. Малко след като изпил напитката, мъжът почувствал замайване. Решил да си тръгва и започнал да прибира стоката. Благовеста Х. „услужливо“ захванала да му помага и използвайки унесът му, взела от закачената на колана му чантичка сумата от 300 лева.

На 7 януари 2016г. Благовеста Х. се завъртяла в района на Банка ДСК в Габрово. Срещнала Райна Х. , заговорила я, казала й, че се познават от болницата и я попитала къде отива. Жената споделила, че ще тегли пенсията си. Обвиняемата я изчакала да си вземе парите и да напазарува.

Двете жени продължили към градинката на драматичния театър, като крадлата предложила да я почерпи с кафе по повод имения ден на сина й. Купила две кафета от разположен в парка кафе-автомат. В напитката, която дала на пострадалата, сложила таблетка“Лексотан“. Жената изпила кафето и започнало да й се замайва и да й става лошо. Възползвайки се от това състояние, обвиняемата измъкнала от кутрето на дясната й ръка златен пръстен и взела пенсията и от 361 лв. от чантата, а след това зарязала ограбената на пейка в парка.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Районен съд Габрово.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право