Грабеж в София със стрелба и палеж (обзор)

Бандити нападнаха строго охранявана фирма, задигнаха сейф и избягаха след престрелка с пазачите. Охранител бе откаран в болница с рана от 9-милиметров куршум в ръката, а колата на извършителите бе залята с бензин и избухна в пламъци. С тези стряскащи новини осъмна София вчера.

По-късно стана известно, че целият екшън е бил за 3565 лева от задигнатата каса и престъпниците не са успели да откраднат втора, в която имало над 30 000 лева.
Въоръженият грабеж е бил извършен в шоурума на дружеството „ДаруКар“, вносител на автомобилите БМВ и „Ровър“ в столичния квартал „Дружба“.

Малко след 3,30 ч трима маскирани се опитали да отворят стъклена врата, но не успели и я разбили. Влезли вътре, изнесли метална каса и я натоварили в колата, с която ги чакал шофьорът им.

Върнали се за втората каса, но охранител в сградата чул шум, видял ги и гръмнал за сплашване със своята пушка помпа с гумени куршуми. Изстрелът имал ефект - крадците побягнали към колата си, а други двама пазачи дотичали от съседни помещения. 60-годишният охранител Радко Л. пробвал да стреля, но пушката му засякла и бандитите открили огън по него. Мъжът бил улучен в дясната предмишница.

След половин час в близкия квартал „Сердика“ било подпален автомобилът на гангстерите - „Ауди А6“. Той бил откраднат през декември миналата година от паркинг в София, а в нощта срещу петък бил със задигнати номера на джип. Пламъците от аудито се прехвърлили на две съседни коли.
По-късно криминалистите намерили в багажника на аудито разбитата и опразнена метална каса.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право