Жесток опит за убийство в Китен: 17-годишен наръга в гърдите и врата по-малко момче

17-годишният Петър Р. се е опитал да убие 15-годишно момче в Китен. Пострадалият бере душа в болницата в Бургас. Лекарите са го стабилизирали, направена му е и спешна операция, но опасност за живота му има.

В малките часове в петък, около 03,00 ч., пред супермаркет „Атлиман“, Петър намушкал с нож в областта на шията и гърдите пострадалия- Борис М. Засега причините за деянието се пазят в пълна тайна.

В хода на проведеното до настоящият момент разследване, по досъдебното производство са събрани достатъчно доказателства, сочещи на авторството на Петър Р. в извършване на инкриминираното деяние, съобщи прокурор Йовита Григорова от Апелативна прокуратура в Бургас.

За това тежко умишлено престъпление, в което е обвинен Петър Р., е предвидено наказание от 10 години до 20 години лишаване от свобода, което наказание редуцирано съгласно нормата на чл.63, ал.1, т.2 НК, е лишаване от свобода до 5 години. Тъй като Петър няма адресна регистрация на територията на България, налице е опасност да се укрие, поради което е задържан за 72 часа, съобщиха магистратите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право