Д-р Невен Енчев изкушава гостите си с кавказка и арменска кухня

Здравният мениджър д-р Невен Енчев изкушава своите гости в резиденцията "Alchemist Von Goldenburg" край Пловдив със специалитети от кавказката кухня. Хоровац, традиционен казказки кебап и пилешки крилца на шиш са най-новите предложения в менюто на ресторанта в баровското предградие на Пловдив Белащица.

Разнообразни подправки за овкусяване на месото - свинско, агнешко,пилешко, което се пече непременно на шишове на жар, са най-характерните особености на кавказката кухня."Въвеждаме и казвакзко меню", обяви собственикът и председател на Клуба на Алхимика по време на Арменската вечер, която бе организирал в четвъртък заедно със съпругата си д-р Ваня Александрова. Двамата посрещнаха с чаша френско шампанско своите гости, начело с председателя на Съюза на арменците в Европа-клон България Артур Ованесян, шефа на църковното настоятелство на "Сурп Кеворк" Бердж Джаникян, духовния водач на арменската общност под тепетата Храч Мурадян, почетния гражданин на Пловдив Елизабет Вартанян, председателя на Сдружението за култура и просвета "Ереван" и куп представители на бизнеса. Домакинът изненада с нов имидж - модна прическа и елегантни черни обувки от най-новата модна линия на "Alchemist Von Goldenburg".

Докато се възхищаваха на красивия залез над басейна и палмите в резиденцията, гостите опитаха "Ереванска салата" и "Табуле", останаха възхитени и от блинчиките с месо и лозовите сърмички с канела. Към основните месни ястия, приготвени с нар, бяха поднесени пилаф с манатарки и лаваш, а за десерт - медена торта и традиционният арменски сладкиш - "Ануш Абур". Храната бе гарнирана с вино от нар и арменски коняк "Арарат". Арменската вечер премина на фона на тиха и приятна музика, осигурена от DJ Аврам.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица