Радан, „Капитал“ и протестъри срещу твореца Рашидов

Радан Кънев, „капиталци“ и протестъри се плюха в устата и заляха с кал твореца Вежди Рашидов. Лидерът на ДСБ призова на часа Рашидов да бъде отстранен от поста министър на културата. Оказа се, че акцията му за пореден път е солова, а зад нея не стоят останалите партии от Реформаторския блок.

В интернет тръгнаха подписка за оставката на Рашидов и контраподписка в негова защита. Под първата са се подписали бившият министър на правосъдието Христо Иванов, семейство Прокопиеви - Иво и съпругата му Галя, репортерката от „Дневник“ и дъщеря на министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова - Лора Филева, проф. Велислав Минеков, проф. Ивайло Дичев, Юлия Берберян и дъщеря й Мануела Малеева и др. Във фейсбук бе създадена група „Долу ръцете от Вежди“, която призова твореца: „Не се огъвай пред режисирани и платени протестъри, с теб сме.“ Само за час групата събра над 600 почитатели на Вежди от цялата страна.

Вчера няколко сайта притоплиха информация на сайта „Биволъ“от 2014 г., че 41-годишният син на Вежди - Вадим, имал хотел в Алпите. От Министерството на културата уточниха, че „Бамби“ в Тирол, Австрия, всъщност е къща за гости, която Вадим Рашидов е купил със спестяванията си на строителен предприемач, след като напусна България със семейството си.

Преди две години Вежди Рашидов съобщи пред медиите, че синът му е решил да си тръгне от родината заради непрекъснатите атаки срещу семейството му и това на баща му.

Вежди Рашидов: Бях омърсен и ми е обидно

„Не се притеснявам, че ми искат оставката“, заяви пред журналисти в НС министър Вежди Рашидов. "Щях да се притеснявам, ако театърът в Пловдив, който три години беше пепел и сажди, не беше станал като нов", допълни той.

На въпрос дали ще се вслуша в призива на протестърите и ще подаде ли оставка, Рашидов отговори: „Аз съм печелил избори, така че не знам дали това е най-правилният начин. Когато реша, ще направя и това". Рашидов каза и че след болестта вече от нищо не се притеснява, включително и от исканата оставка.

„Бях нападнат, омърсен и ми е обидно. Защо смятате, че като съм министър съм лишен от човешки качества? Защо смятате, че аз не съм от кръв и плът като вас? Кое ме прави по-различен като човек и Homo sapiens от всички вас?", попита Рашидов.

Едно към едно

Митрополит Антоний: Учуден съм от злобата и завистта

Учуден съм от злобата и завистта, които се изсипват в някаква кампания тези дни върху един български творец и държавник, който направи и продължава да прави много за съхраняването на българския дух, идентичност, традиции и ценности и за популяризирането на българската култура по света. Той не забравя българската диаспора в чужбина, нека знае, че и ние не го забравяме и сме му благодарни за усилията, които полага. За мен министър Рашидов е един голям българин, патриот, който обича страната си.

Павел Васев: Действат по сталинистки

Тезите на онези, които искат оставката на Рашидов, са несъстоятелни, а подходът им - сталинистки. Единственият им аргумент е: „Този не ми харесва, да си ходи.“ Нека да посочат един пример на уволнен от министъра творец. Лично съм присъствал на споровете между Рашидов и Сашо Морфов. Двамата имаха кардинални разминавания по много теми, но министърът го покани да оглави Народния театър, защото бе убеден, че артистите го искат, и в името на това театърът да работи добре.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини