Холандия призна Арменския геноцид и разсърди Турция

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в събота, 24 февруари 2018

БАН ще отговори официално на критиките към доклада за „Белене”

Тръмп призна: Плешив съм, крия се с прическата

Губернаторът на щата Флорида иска въоръжен полицай във всяко общинско училище

Кашата с касата се забърка здраво До понеделник смятат дълговете към чужди фондове, данните на шефа на НЗОК не били верни

Вандали изпотрошиха над 40 коли в Пловдив

Ето кои институции ще проверяват сделката за ЧЕЗ

32 цивилни са загинали при бомбардировките на Източна Гута днес

Туристическите пакети ще поскъпнат 2-3 пъти Българинът се стяга за патриотични екскурзии за 3 март

Гинка Върбакова, която купи активите на ЧЕЗ: Нашите намерения са за отговорно отношение към милионите клиенти

Трите момичета, държани затворени в „Люлин”, никога не са ходили на училище

МВР предупреди: Не преминавайте през Дунав мост-2 утре

Наказания в пловдивската Спешна помощ заради отказана помощ на 2-годишно дете

Заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова откри семинар на тема “Изкуството в променяща се Европа – време и граници“

Иранецът, хванат с 200 кг хероин, остава в ареста

Ямболски окръжен съд наложи постоянна мярка задържане под стража на иранския шофьор, пренесъл на 5 юли през българо-турската граница на Граничен пункт Лесово близо 200 кг хероин с много високо съдържание на активното наркотично вещество, предаде БНТ.

Наркотикът беше открит във фабрично затворени консервни кутии за доматена паста. Това е най-голямото количество наркотик, залавян на външна граница, откакто страната ни е член на ЕС.

В съдебната зала стана ясно, че камионът с наркотичното вещество е преминал 6 митници преди българската, но едва на ГКПП – Лесово рентгенът е открил, че товарът има нееднородна структура. Иранският шофьор Амир Реза Какванд заяви в съда, че не е знаел какво превозва, защото е получил камиона си натоварен с поставена пломба. Турските митничари го отворили, но не проверили какво има в кутиите. Той поиска от съда да му помогне да не си губи живота.

На този етап срещу шофьора е повдигнато обвинение за контрабанда на приблизително 196 кг хероин, но работата по установяване на точното количество и качество на наркотичното вещество продължава.

“Взети са представителни проби, установено е, че е наркотично вещество хероин… на този етап работата все още продължава”, каза Георги Георгиев, наблюдаващ прокурор.

Юри Янков, адвокат на иранския шофьор: По безспорен начин не е установено, че той знае или предполага, че в камиона е имало такова количество. Той е един обикновен шофьор. Тепърва ще се установява обективната истина.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.