Стрелецът от Далас имал експлозиви в дома си

Материали за изготвяне на взривни устройства са открити в къщата на Мика Джонсън, заподозрян за убийството на петима полицаи в Далас, съобщи Би Би Си. 25-годишният ветеран от Афганистан беше ликвидиран с взрив след престрелка с органите на реда.

Той е живеел с майка си в предградие на града. При обиск в къщата са открити материали за изготвеяне на бомби, бронежилетки, пушки, муниции и списание за бойна тактика.

Пет дни преди стрелбата в Далас той публикувал гневен пост срещу белите във фейсбук страницата на черна националистическа организация "Black Panther Party Mississippi". "Защо толкова много бели (не всички) изпитват наслада да убиват и да участват в смъртта на невинни същества", написал Джонсън в поста на 2 юли над жестоко видео с хора, участващи в убийство на кит, сравнявайки го с третирането на чернокожите в САЩ.

На собствената си страница Джонсън бил изобразен като черен националист, с вдигнат юмрук в поздрава на "Черна власт"и изображения на червено-черно-зеленото "Знаме на черното освобождение". Имало и снимка с военна униформа.

Джонсън е с чисто криминално досие; действал е сам, целта му е била да отмъсти за убитите от полицаи чернокожи в САЩ, афектиран от скорошен случаи.

Оседем души остават в болница след нападението. Сред тях има и цивилни. Атаката в Далас превърна 8 юли в най-кървавия ден за американските правоохранителни органи от 11 септември 2001 г. насам.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят