Румен Овчаров: АЕЦ "Козлодуй" не може да се разглежда като касичка, от която непрекъснато да се точи

Висококвалифициран експерт да оглави АЕЦ "Козлодуй" след отстраняването на Димитър Ангелов от поста, посъветвал Румен Овчаров от БСП Бойко Борисов.

Премиерът съобщи през седмицата в парламента, че се е допитвал по въпроса до бившия енергиен министър.

"Това, което съм казал по отношение на ръководството на атомната електроцентрала, е нещото, което съм повтарял многократно, че АЕЦ не е фабрика за мармалад и не може да се разглежда като касичка, от която могат непрекъснато да се точат пари. Това е едно високотехнологично производство, свързано с много сериозни рискове. Затова ръководител на централата при всички случаи трябва да бъде много висококвалифициран специалист и експерт в това производство", заяви Овчаров пред "Дарик".

Овчаров настоя кандидатът за президент на БСП да е обществена фигура, свързана с левицата, зад която да застанат всички, които желаят промяна в България. "В момента нито кандидатурата на Първанов, нито на Калфин могат да бъдат обединяващи за БСП. Усещането за предателство от тяхна страна е още много живо", посочи Овчаров.

По думите му ГЕРБ бави кандидатурата си, защото се притеснява за резултата от вота наесен. Според Овчаров позицията на наблюдател отвън не е типична роля за Борисов и за това едва ли тъкмо той щял да е претендент за президентския пост, но ако нямал друг избор, щял да го направи. "Той се чувства добре като премиер, цялата държава е в ръцете му", добави Овчаров.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика