МБАЛ Бургас предупреждава за фалшива акция за набиране на пари за 15-годишното момче, намушкано в Китен

От МБАЛ Бургас съобщават за фалшив зов за събиране на пари за 15-годишното момче, което вчера беше намушкано от също непълнолетния Петър Р. в Китен.

От болницата пишат: “15-годишното момче, което бе прието в Реанимацията на МБАЛ Бургас, след като бе намушкано в Китен, вече е стабилно състояние. Младежът бе транспортиран в Бургаската болница на 8 юли с няколко наранявания в областта на шията, гърба, скалпа и над лакътя и бе опериран по спешност. Лекарите успяха да стабилизират състоянието му и той вече е без опасност за живота, като тази сутрин е преведен в Отделението по обща хирургия.

Заради сигнали със зов за събиране на пари за лечението на младежа, които циркулират в публичното пространство, от лечебното заведение предупреждават гражданите да не се поддават на манипулацията. Пациентът е дете и е здравноосигурен. МБАЛ Бургас е обезпечила лечението му с нужните медикаменти, анестезии, консултации и лекарски грижи. Всички разходи за неговото лечение и престой в болницата ще бъдат заплатени от Националната здравноосигурителнакаса (НЗОК)”.

Пациентът е в стабилно състояние, заявиха от болницата.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.