Секси лъвицата Оливия Уайлд ще се пробва в режисурата Дебютният филм на мацето се казва “Booksmart”

ООН прие единодушно резолюция за прекратяване на огъня в Сирия

Филм с българско участие спечели “Златна мечка” на “Берлинале” (СНИМКИ)

Шофьорка заби колата си във бензиностанция в Благоевград

Все повече туристи от Азия идват у нас с цел винен туризъм

Работодатели дават щедри бонуси за довеждане на нов колега в офиса

Сидеров: Мога да намера нов енергиен министър

КАТ преброи 2536 ранени по-малко от лекарите Разлика с над 22% между данните на МВР и Министерство на здравеопазването установи Институтът за пътна безопасност

Забраниха играчките оръжия в пакистанска провинция

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в неделя, 25 февруари 2018

Сняг и паднали дървета на Шипченския проход

Въоръжен мъж се барикадира в дома си във Велинград Излезе да вземе дърва за печката и го арестуваха

„Левски“ подгони вечния съперник

Цветанов в Сандански: Усилията на ГЕРБ са насочени към реализирането на успешни политики в местната власт

“Реал” се утвърди в тройката

Борисов: Черно море да бъде обявено за демилитаризирана зона

“Аз цял живот съм бил биткаджия и знам, че хубав бой няма – винаги е лошо. Затова много пък по-умни и по-мъдри от мен преди векове са казали, че добра война няма – по-добре лош мир. Аз дори бих стигнал до крайности в тази посока – Черно море да бъде обявено за демилитализирана зона – без военни – без кораби, без подводници.”

Този идея лансира премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Стара Загора.

„Защото това е зона, където се очаква да се добива газ, където всички държави имат туризъм, дава възможности за голям стокообмен. Какво ще ни донесат ракети, кораби и подводници за благосъстоянието на народите ни”, попита премиерът.

Борисов заедно с министъра на околната среда и водите Ивелина Василева и кмета на Стара Загора Живко Тодоров откриха регионалния център за управление на отпадъците, където ще се приемат за третиране неопасни твърди битови отпадъци от всички общини в областта плюс община Твърдица, Сливенско.

“Чистата околна среда е сред най-важните приоритети на правителството и се радвам, че успяхме да изградим и възстановим десетки пречиствателни станции като тези по Черноморието, депа за отпадъци като това в Добричка област край село Стожер и заводи като този в София. С този проект ще допринесем за намаляване на замърсяването и облагородяване на околната среда, в която живеят над 365 000 души”, написа Борисов във фейсбук.

Обектът е разположен в землището на с. Ракитница, на площ от 325 декара, и включва клетка за депониране на неопасни отпадъци с обслужваща инфраструктура, общински център за рециклиране, инсталация за сепариране и закрито компостиране, система за улавяне на газовете. Изградени са и 4 пречиствателни съоръжения за пречистване на водите от експлоатацията на регионалния център. Сегашното градско сметище на Стара Загора “Мандра баир” както и още 9 общински сметища ще бъдат закрити и рекултивирани, а с въвеждането в експлоатация на този регионален център ще се постигне увеличаване на разделното събиране на битовите отпадъци и тяхното рециклиране. Средствата за осъществяването на този проект са осигурени чрез ОП „Околна среда 2007-2013“.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.