Нигяр Джафер: Моделът на здравеопазването е грешен

Весела Лечева: Грешка е да се иска оставка за изразена политическа позиция

Хлапета ще борят агресията с картинг и съвети от професионални пилоти

Изчезнаха 111 девойки след нападение в Нигерия

Учени регистрираха подозрителна активност на Йелоустоунския супервулкан

МЗ: Бутилираната вода носи сериозен риск за детското здраве

Мел Гибсън снима детективски сериал

173 милиона за нов център на София Пускат нощен транспорт за 2 лв.

Две българки на топ постове в ЕК Първата жена начело на Евростат ще е Мариана Коцева

Вижте акцентите от броя на “Труд” в четвъртък, 22 февруари 2018

Русия е заплатила глоба от 15 милиона долара на Международния олимпийски комитет

Актьорите Гал Гадот и Марк Хамил ще връчват награди “Оскар”

Мъж обгоря след инцидент в леярна Прокуратурата проверява и друг случай

Валери Жаблянов в блиц пред “Труд”: ГЕРБ удрят всеки, който не им харесва

Легионер стрелец обвинен за хулиганство Горския човек заплашил служители на МВР, че ги очакват много изненади

Москва възприема форума на НАТО в Полша като “среща на заминаващите си”

Москва засега не е реагирала официално на форума във Варшава. Русия се готви за срещата на между нея и Алианса на 13 юли. Същевременно коментират отделни полици. Точно в този момент президентът Путин подписа указа за щатния състав на руската армия, според който тя ще наброява 1 млн. и 885 хиляди, като от тях войнският състав ще е 1 млн. души. Увеличението е символично – с около 500 души, предаде БНР.

Нас ни плашат не войниците, а политиците, които много добре знаят, че заплаха от Русия не идва за НАТО, както организацията лъже милиони хора. Така коментира на този етап водещият представител от горната камара на руския парламент Константин Косачов, които е ръководител на комитета по външна политика в нея.

Според него единственото решение на срещата на НАТО във Варшава, е че ще бъдат разположени четири батальона в Полша и Прибалтика и това едва ли ще промени радикално нещо в отношенията между Москва и НАТО. Косачов смята, че решенията на Алианса приети по време на срещата в полската столица, циментират втора по своя характер Берлинска стена в Европа и логиката на това решение идва от времето на противопоставянето и Студената война изхождайки от логиката, че сме в безопасност, доколкото сме силни.

Във Варшава НАТО е имало избор или да продължи да води политика на нагнетяване на напрежението или да я промени. Според руският политик, явно е, че Германия, Франция и Италия почти не биват чувани, за разлика от новините членове, които се чувстват ободрени от погледа на генералния секретар. Той дори заяви че срещата във Варшава ще е «срещата на заминаващите си», казвайки че в гърба им дишат новите лидери от Доналд Тръмп до Борис Джонсън, хора които не се чувстват свързани с предишните правила на играта…