Руски военен хеликоптер беше свален от “Ислямска държава” в Сирия

Руски екипаж на боен вертолет Ми-25 загина в Сирия, съобщи ТАСС, цитирана от “Блиц”. Загиналите са Ряфагат Хабибулин и Евгений Долгин, които са извършвали военна мисия в провинцията Хомс.

Вчера на изток от Палмира голям отряд бойци на „Ислямска държава” атакувал позициите на сирийските войски. След като направили пробив в отбраната, стремително навлезли навътре в района, като са създали заплаха за завзетите вече хълмове, се казва в официалното съобщение на руското министерство на отбраната.

След като изразходвал боевия заряд, при придвижване обратно, вертолетът бил свален с огън от земята. Машината е уцелена от терористите и е паднала в район, контролиран от сирийската правителствена армия. Екипажът е загинал.

Руските летци са получили молба от сирийското командване за обстрел на настъпващите бойци. Командирът Ряфагат Хабибулин е взел решението за атаката над терористите.

Командването на руските военни летци предложи двамата загинали да получат висока държавна награда.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.