Англичани и италианци на рок фестивал в Елешница

Близо 1500 почитатели на рока, сред които англичани и италианци, атакуваха в петък и събота вечерта разложкото село Елешница. Музикалната сцена бе изградена в местността Степанови ливади край селището, където местните хора обособиха място за къмпинг.

Много от гостите дойдоха с каравани, други пък спаха в палатки под открито небе. Не липсваха туристи от съседните курорти Разлог и Банско, които са почитатели на рок музиката. „Фестивалът се проведе за пета поредна година. „Много голям интерес проявиха меломаните към това музикално събитие. Оставахме и двете вечери до 03,00-04,00 часа край огъня, за да слушаме звука на китарите”, заяви кметът Сашо Мицин.

На 8 юли на сцената се качиха рок бандите „DASS” от Гоце Делчев и „Nana & The Gang”. Втората фестивална вечер бе за изпълненията на групите „Affection” от Казанлък, „Гранулом” от София и „Sintetica” от Благоевград. „Не е лесна организацията, но за рока си струват всякакви усилия. Получи се страхотен празник и за българи, и за чужденци, защото музиката не дели феновете по никакъв признак. И доказахме, че и на село има място за рок”, категорични са жители на с. Елешница.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини