Катастрофа извади нашия болид Sin R1 GT4 от пистата СПА в Белгия

Принцът на Холандия бе пилот на „София Кар Моторспорт”

Катастрофа извади от пистата нашия болид Sin R1 GT4 по време на четвъртия кръг от Европейските GT4 серии, проведени на пистата Спа в Белгия, съобщиха от "Вип комюникейшън".

Надпреварата се оказа изключително драматична за отбора София Кар Моторспорт и за болида, създаден от Росен Даскалов. През първия ден, по време на свободните тренировки, Sin R1 GT4 гръмна мотор и Росен Даскалов обяви, че е невъзможно белият Sin R1 GT4 да продължи състезанието. От щаба на GT4 дадоха разрешение резервният жълт SIN R1 да замести повредения, но поради липсата на достатъчно време София Кар Моторспорт не успя да вземе участие в квалификациите и така пилотите - принцът на Холандия Питър Кристиан Ван Оранйе и Тим Коронел стартираха от последно място.

Часове преди надпреварата от щаба на София Кар Моторспрот обявиха, че ръководството на тима е взело решение да премести мотора на резервния жълт Sin R1 GT4 в белия болид, с цел оптимално представяне на автомобила на пистата. След старта обаче Sin R1 GT4 катастрофира с друг автомобил и не успя да завърши надпреварата.

Следващото състезание от шампионата е на 25 септември, на пистата Хунгароринг, Унгария.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт