САЩ вдигнаха митата за китайската стомана, внасяна през Виетнам

Кампания “Селфи с книгата, която чета” стартира в Търново Близо 60% от българските мъже не са прочели нито една книга през изминалата година, а при жените този процент е 42.2%

Мотофреза размаза мъж насред село

Германия бави предаването на наш наркопласьор

Задържаха двама телефонни измамници в Силистра

Николина Ангелкова: Българските услуги в СПА туризма са на много високо ниво, дестинациите са с потенциал да ги доразвият

Радев в Сочи: Поднових поканата си към президента Путин да посети България (ВИДЕО)

Форматът на Първа лига остава, полемиките за него – също

Условна присъда за търговец, крил 130 000 лв. данъци

Таско Ерменков получи Златен скункс

Патриотът Михов от ВМРО: Нека не лъжем децата, че геноцидът Баташко клане е другарско „сборичкване“ между братски народи!

Закопчаха и шефа на КАТ-Благоевград Данаил Стоицов

Лекарският съюз отхвърли проекта за Национална здравна карта

Най-модерният терминал за сярна киселина за 22 млн. лева официално открит в Бургас 100 кораба всяка година ще увеличат товаропотока на пристанището

Лиляна Павлова: Австрийското председателство продължава работата по българските приоритети

Студентка от Свищов изпусна полет за Великобритания заради административен гаф с личните и документи

Студентка от Стопанската академия „Д.А.Ценов” в Свищов изживяла кошмар като изпуснала полет за Великобритания заради административен гаф с личните и документи. На 13 юни Михаела Линкова трябвало да пътува за Лондон с нискотарифна авиокомпания, но не била допусната да се качи на самолета, защото личната и карта се водела в системата като невалидна.

До напрегнатата ситуация се стигнало след като на 26 април тази година Михаела Линкова си загубила личната карта. Като установила липсата на документа, тя веднага уведомила за това РУП – Свищов. От Районното управление обявили картата за невалидна с оглед злоупотреби с личния документ. На следващия ден обаче, студентката намерила паспорта си и съответно информирала криминалистите в крайдунавския град. От силовото ведомство и издали акт за 30 лв. и предприели действия за възстановяване на валидността на документа. На 28 април служителите на РУП уведомили Михаела Линкова, че личната й карта отново е валидна.

Така след два месеца студентката предприела пътуване за Лондон на бригада. На летището обаче, след чекирането на ръчния багаж и проверката на личната карта и билета, й заявили, че документът е невалиден, тъй като в системата било написано, че е изгубен.

„Всичко беше наред при проверката на големия и ръчния ми багаж, обаче след проверката на ръчния,провериха билета и личната ми карта. Заявиха ми, че в системата фигурира като недействителна. Служебното лице, което инспектира личната ми карта, ме извика в друга зала и каза, че ще видят какъв е проблемът и дали ще ми е позволено да летя. Чаках около 20 минути, притесних се много. След това служителят дойде с два листа, на които пишеше „Протокол за изземване“, обърнах се към него, питайки го дали ще мога да се кача на самолета и той ми отговори „Не мога да ви помогна, картата ви е невалидна“. Каза ми да се подпиша на този протокол, нямах друг избор и го направих. Учудих се как така в цяла България мога да използвам личната си карта, а отивайки на летището установиха, че е невалидна!“, гневи се препатилата студентка.

Михаела Линкова е ядосана, тъй като е ощетена, защото е направила разходи за билети, по пътуването и освен това пропуска датата си за започване на работа във Великобритания.

При обмяна на валута по –късно в банката отново идентифицират личната й карта като редовна и я обслужват като клиент. Дори й изваждат справка от сайта на МВР, според която личната й карта е валидна. Оказва се че във всички системи, освен в системата на Гранична полиция, личният документ на Михаела е посочен като валиден.

Репортер на „Труд” потърси коментар от МВР. От там обясниха, че проблемът е възникнал в информационната система на Гранична полиция. В резултат на липсата на координация Михаела губи пари, време и отново се налага да извади нова лична карта, за да не се размине с работата си във Великобритания . От една седмица свищовлийката е на Острова, където вече работи. Тя обаче все още е обмисля дали да търси отговорност и обезщетение от държавата за причинените тревоги.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.