Тежък инцидент: Момче в „Пирогов” след каскада с колело

Пореден тежък инцидент с дете в Пиринския край. 14-годишният А.С. от белишкото село Краище е транспортиран по спешност в столичната клиника „Пирогов” с черепно-мозъчна травма. Момчето паднало лошо след каскада с колело в родното си селище.

Инцидентът станал в събота следобед. Тийнейджърът, който учи в местното основно училище „Паисий Хилендарски”, решил да се прави на каскадьор с велосипеда си. Той се качил с колелото си на платформата на багер, който бил до строящия се мост в населеното място. От нея започнал да прави скокове с велосипеда си. При един от тях обаче колелото се обърнало и детето ударило лошо главата си.

С линейка е закарано най-напред в болницата в Разлог, а после е транспортирано до благоевградската болница. Тъй като няма неврохирурзи и в областната клиника, пострадалото момче е постъпило за лечение в неврохирургия на столичното здравно заведение „Пирогов”.

„Родителите му заминаха с него в София, чакат да мине визитацията, за да разберат дали състоянието на сина им се подобрява. Дано се оправи, всички в селото за това се молим”, казаха служители в кметството на белишкото село Краище.

Това е трети инцидент с дете от началото на този месец в Пиринско. 10-годишно момченце падна от фитнес уред в Сандански и удари лошо главата си. Хлапето било с майка си, но жената не успяла да предотврати падането му от съоръжението. Пострадалото момченце веднага е транспортирано в МБАЛ „Свети Врач” в Сандански. На скенер е установено, че има счупена кост на черепа. Транспортирано е в детската неврохирургия на столичната клиника „Пирогов”.

7-годишно момиченце пък пострада тежко след падане във въжения парк в местността Бачиново над Благоевград на 1 юли. Полетяло от няколко метра височина, тъй като откопчало и двата карабинера - металните халки, с които се хващат предпазните въжета. Детето бе закарано с реанимобил в столичната клиника „Пирогов” с черепно-мозъчна травма.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини