Бойко Борисов: Враждата Ганчев - Божков разделя ЦСКА

Министър председателят на България Бойко Борисов присъства на откриването на нов тренировъчен терен на базата на „Локомотив“ (София) в столичния квартал „Надежда“. След церемонията премиерът говори както по спортни, така и по политически теми. Борисов взе отношение по горещата тема с ЦСКА.

„Не се бъркам във футбола на теми, които не ме касаят - категорично заяви Борисов. - Винаги, когато има разделение, ме притеснява. Феновете на ЦСКА искаха да играят в „А“ група. Факт е, че сега има две дружества, които могат да играят където си искат. Въпросът е само в сърцата на ЦСКА, да се срещнат и да се прегърнат. Какво мога да направя повече аз по този въпрос? Те ми пишат писма всеки ден. Това, което взе Купата на България, кое ЦСКА е? Автентичното. Тогава си спомням, че гледах мача по телевизията и седеше Гриша Ганчев. Нямаше никой от тези, които ми писаха писмата. Кое е автентичното тогава? На Гриша Ганчев публиката му ръкопляскаше и го кандидатираше за президент. И сега той има право да играе в „А“ група. Не ми задавайте казуси, които не са мои. Цесекарите да се съберат и да решат какво искат. Чувах приказки, че държавата им пречи, че не знам кой им пречи. Всъщност се оказа, че враждата между Васил Божков и Ганчев е такава, че разделя ЦСКА. Никой друг.“

Бойко Борисов сподели, че е готов държавата да отпусне и 100 милиона лева като помощ само за футбола, но трябва да бъде убеден за какво ще бъдат вложени тези пари.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ