На 27 март 2019 да почерпят

Кубрат Пулев – целувка за милиони?

Борисов: Писах на премиерите на Гърция, Испания, Ирландия, Португалия, Словакия и Хърватия да подкрепят усилията ни за справедливи мерки по пакета “Мобилност”

Пука им на циганите, че сме профукали 1 милиард за тях Красимир Каракачанов организира кръгла маса за циганизацията на България

Продават хижа и хотел на ВМЗ-Сопот Към един от имотите има планинско пасище от 1,1 млн. кв.м

НАП проверява сделките на „Артекс“ (обзор) Антикорупционната комисия изисква документи от фирмата за 4 години назад

Вижте евтиния апартамент от „Артекс“ на зам.-министъра на енергетиката Красимир Първанов

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 27 март 2019

Укрепването на свлачището по пътя Смолян – Мадан започва до лятото

700 превозвачи блокират Страсбург Шествие ще затвори и центъра на София

Рекорден ръст на потребителските заеми Спестяванията на гражданите в банките нараснаха с 4 млрд. лв.

Бисер Лазов, основен свидетел по делото “КТБ”: Цветан Василев плащаше на Иван Костов и дъщеря му (обзор) Банкерът беглец давал по 25 000 лв. на месец на бившия премиер до фалита през 2014 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 27 март 2019

Макрон продаде на Китай 300 „Еърбъс“-а

Стартира седмият сезон на „Футбол за приятелство“ Началото бе дадено от Газпром, официален спонсор на Шампионска лига

Главният архитект на София ускорява търговете

Ново звено ще координира градоустройствените конкурси

Главният архитект Здравко Здравков ще внесе предложение за създаване на нов отдел в направление „Архитектура и градоустройство“ (НАГ), с който ще се забърза провеждането на градоустройствените конкурси, научи „Труд“. Това ще стане на последната сесия на Столичния общински съвет преди лятната ваканция.

Новото звено ще се занимава с координацията при целия процес на градоустройствено планиране – от постъпването на конкретна идея за проект през организацията на обществените обсъждания и провеждане на търговете.

Още при встъпването си в длъжност Здравков обеща, че ще реформира НАГ, като създаде 3 нови отдела, един от които да решава въпросите с недвижимото културно наследство. „Налага се да отложим временно създаването на това звено, защото парламентът гледа нов закон за културното наследство. Трябва да се синхронизираме с новото законодателство и едва тогава ще започна работа по новата структура“, каза още Здравков.

Подготвя се и промяна в наредбата за обществените обсъждания. Според новите правила тези срещи ще се провеждат след 18 ч, за да може всички заинтересовани да присъстват.„Вече сме готови с гръбнака на наредбата. Получихме конкретни предложения за промяна в някои от текстовете“, обясни главният архитект.

В момента се разработва нова визия за уебсайта на НАГ.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.