Атаките срещу полицаи вредят на каузата за равни права, предупреди Обама

"Атаките срещу полицаи в Съединените щати заради несправедливото отношение към чернокожите вредят на каузата за равни права", каза днес президентът Барак Обама, цитиран от Ройтерс.

"Огромното мнозинство от активистите, които се борят за защита на правата на чернокожите, искат по-добри отношения между отделните общности и полицията, но винаги има хора, които казват "глупави неща", допълни Обама на пресконференция в Мадрид с испанския премиер Мариано Рахой.

Американският президент заяви това в коментар на убийството на петима полицаи от въоръжен стрелец по време на мирен протест в Далас против полицейското насилие срещу чернокожи.

"Запазването на коректен, сериозен и почтителен тон е това, което ще помогне на американското общество да направи истинска промяна!", допълни още президентът на САЩ.

Барак Обама, който напуска поста през януари, цели най-вече да благодари на Испания за това, че е съюзник на Съединените щати, коментира експертът Чарлз Пауъл.

След разговора с премиера Рахой, Обама ще има срещи и с лидерите на останалите основни испански политически сили. Посещението на президента на САЩ в Испания ще завърши с негова реч във военноморската база Рота, близо до южния град Кадис, където са базирани четири американски бойни кораба с ракети прехващачи. Базата е елемент от американския противоракетен щит в Европа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят