Дълга опашка от деца и техните родители се изви пред "Музейко"

Дълга опашка се изви днес пред детския научен център „Музейко” в деня, обявен за безплатен за децата и техните родители, въпреки жегата, предаде БГНЕС.

"Оказва се, че едно такова удоволствие за най-малките, придружено с усвояване на познавателни умения, е много необходимо за София. Дори такива атракции не достигат. Днес е първият ден, в който пускаме посетители безплатно- решихме да го направим лятото, защото сега децата са във ваканция, а и родителите са по-свободни", заяви пред БГНЕС Бистра Кирова, директор на музея.

В „Музейко” има над 130 отделни, интерактивни игри. Всяка от тях е свързана с различни области на науката, така че докато играят децата могат и да научават различни нови неща, разказа директорът.

"Всяко дете тук може да си намери любим обект, но един от най-впечатляващите експонати в движение е дървото в центъра на музея, а сред най-вълнуващите места са залите, посветени на Космоса. Други деца предпочитат да се забавляват в секторите за геология и археология, така че всеки си намира нещо интересно", посочи Кирова.

От „Музейко” са обявили началото на „Умна ваканция-време за приключения”, която ще се проведе през лятото. На нея ще има организирани игри с ателиета на открито сутрин. Ще се предоставя обяд на децата и занимателно училище с тематични и научни работилници, арт ателиета и свободни игри. Няма да липсва и спортът. Защото и без тази програма на стената на алпинистите винаги има желаещи, които изпробват своите умения на катерачи.

За умната ваканция музеят е подготвил сезонна карта за посещения, за която ще се плаща умерена цена.

Цените в „Музейко” са различни: през уикенда - 8 лв за дете и 15 лв - за възрастен, а през седмицата - дете влиза за 6 лв, а възрастен - за 10 лв. Има и друга, значително по-ниска цена за времето след 16 ч., която е обявена на сайта на научния център за деца.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл