Цветанов: Имаме разминаване с Патриотичния фронт по отношение на връщането на казармата

"Имаме разминаване с Патриотичния фронт по отношение на връщането на казармата." Това каза заместник-председателят на ПП ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан Цветанов за БТВ във връзка с предложението на ПФ за връщане на казармата.

По думите му, това по никакъв начин не трябва да се тълкува като челен сблъсък между две политически формации или останалите политическите сили, които са в българския парламент.

„Това е политическо тяхно решение, което те искат под една или друга форма да го представят на обществеността, да възникне обществен дебат, но разбира се решенията се взимат в българския парламент”, обясни Цветанов.

По думите му в момента страната ни не е в състояние да поддържа наборна армия. Според Цветан Цветанов това означава, че България нито има материалната база, нито съответната подготовка да се поеме това предизвикателство.

„Но тук можем да говорим за някакви учебни планове и неща, които могат да бъдат реализирани чрез МОН, за да могат подрастващите да имат поне първичните обучения, които биха могли да подпомогнат да се включат в доброволческа дейност, когато възникне било то бедствие или авария”, посочи Цветанов.

„В момента знаете, че сме част от НАТО, разбира се, говорим за превъоръжаване на сега действащите бойни единици, което означава, че държавата трябва да отдели сериозен финансов ресурс, а надали ще може да отдели още допълнителен финансов ресурс, за да можем да имаме тази наборна армия”, добави Цветан Цветанов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика