На 17 юли 2018 да почерпят

Вижте Илиана Раева по бански (МНОГО СНИМКИ)

Джон Маккейн: Пресконференцията на Тръмп с Путин беше срам

Пловдив посрещна частица от мощите на свети апостол Андрей Първозвани

Москва скастри Заев заради твърденията му за руска намеса в протестите в Македония

Александра Митева, БАБХ: Наличието на чума бе установено на 23 юни и потвърдено от френска лаборатория

Кметът поздрави бургаски спортисти

Нов данък „Градушка” удря цените на масовите застраховки

Тръмп – Путин, четири часа, които могат да променят света (обзор)

МОН въвежда промени в датите на изпитите след 7-ми клас и ваканциите

Предлагат стандарт „планински продукт“ Обсъждат данъчни стимули за определени региони

Вижте НА ЖИВО как Франция посреща шампионите си (ВИДЕО)

С акции погват травеститите на бул. „Христо Ботев“ в София Столичната община няма да глобява за качване с колело по бордюр

Затягат граничния контрол заради чумата (обзор) АПИ ежедневно ще почиства пътя преди контролните пунктове

Румен Порожанов: Чума наистина има и тя е потвърдена с всички лабораторни проби

Цветанов: Имаме разминаване с Патриотичния фронт по отношение на връщането на казармата

„Имаме разминаване с Патриотичния фронт по отношение на връщането на казармата.“ Това каза заместник-председателят на ПП ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан Цветанов за БТВ във връзка с предложението на ПФ за връщане на казармата.

По думите му, това по никакъв начин не трябва да се тълкува като челен сблъсък между две политически формации или останалите политическите сили, които са в българския парламент.

„Това е политическо тяхно решение, което те искат под една или друга форма да го представят на обществеността, да възникне обществен дебат, но разбира се решенията се взимат в българския парламент”, обясни Цветанов.

По думите му в момента страната ни не е в състояние да поддържа наборна армия. Според Цветан Цветанов това означава, че България нито има материалната база, нито съответната подготовка да се поеме това предизвикателство.

„Но тук можем да говорим за някакви учебни планове и неща, които могат да бъдат реализирани чрез МОН, за да могат подрастващите да имат поне първичните обучения, които биха могли да подпомогнат да се включат в доброволческа дейност, когато възникне било то бедствие или авария”, посочи Цветанов.

„В момента знаете, че сме част от НАТО, разбира се, говорим за превъоръжаване на сега действащите бойни единици, което означава, че държавата трябва да отдели сериозен финансов ресурс, а надали ще може да отдели още допълнителен финансов ресурс, за да можем да имаме тази наборна армия”, добави Цветан Цветанов.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.