Стрелецът в Далас планирал по-мащабна атака

"Стрелецът в Далас планирал още по-голяма атака", заяви днес началникът на полицията в южния американски град в щата Тексас Дейвид Браун, цитиран от световните агенции.

25-годишният Мика Джонсън уби петима и рани седем полицаи по време на мирен протест против полицейското насилие срещу чернокожи в САЩ преди да бъде ликвидиран от органите на реда в гараж, където се барикадира.

Разследващите случая открили в апартамента на Джонсън експлозиви и бележки, които загатват за големия мащаб на планираното от него нападение, каза Браун по телевизия Си Ен Ен, цитиран от БТВ.

Стрелецът написал със собствената си кръв Ар Би (RB) по стените на гаража. Полицията се опитва да разгадае неговото послание.

Браун защити решението нападателят да бъде взривен с робот бомба в гаража. В противен случай щеше да има още пострадали полицаи, подчерта той и обясни, че Джонсън стрелял по служителите на реда и ги заплашвал.

Протестите срещу убийствата на двама чернокожи от американската полиция в последно време продължават, като на много места са съпътствани от насилие.

21 полицаи бяха ранени при сблъсъци в Сейнт Пол, щата Минесота. Арестувани бяха общо над 100 души.

Полицейската централа в Сан Антонио, Тексас, била подложена на обстрел през нощта, предаде АП, цитирана от БТВ.

Няма пострадали. Един човек бил задържан за разпит, след като бил забелязан да бяга от района.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят