След Брекзит британският финансов министър с призив към американски инвеститори

Британският министър на финансите Джордж Озбърн ще се срещне с някои от най-големите инвеститори от Уолстрийт в Ню Йорк, за да ги призове да не изоставят Великобритания въпреки излизането й от Европейския съюз. Той заяви, че ще постави фокус върху търговските взаимоотношения със страните от Северна Америка, в това число Канада и Мексико, предаде БНТ.

Референдумът за Брекзит доведе до най-ниското равнище на лирата спрямо долара от 31 години насам. Много инвеститори предупредиха, че Великобритания, която до миналия месец беше петата по големина световна икономика, е изложена на години на несигурност, засягащи области от търговията до инвестициите. В тази връзка Озбърн заяви, че основното предизвикателство пред страната му в момента е се превърне в най-привлекателното място за правене на бизнес в целия свят.

Междувременно по време на своето посещение в Испания американският президент Барак Обама изказа подкрепа за европейската икономика и заяви, че търговските задължения на Съединените щати към държавите от Стария континент, в това число и към Великобритания, няма да се променят. Обама призова всички страни към обединен Европейски съюз и гарантира подкрепа от американска страна в несигурната икономическа ситуация след "Брекзит".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Икономика