Откриват новите санирани блокове в Благоевград

Възрастен мъж изпадна в мозъчна смърт и стана донор на черен дроб

Трудната бременност на Джесика Симпсън

Поощряват младите хора да стават родители по-рано

ЕС прие извънредни мерки при Брекзит без споразумение

Насрочват до месец делото за убийството на Виктория Маринова

Съдят интернационално трио наркоградинари

Асен Гагаузов, БСП-Сливен: Обвързваме евентуалното спечелване на евроизборите с предсрочни избори за НС

Дневници на първите законотворци показват във Велико Търново навръх 22 март С богата програма Читалище „Надежда – 1869“ чества своята 150-годишнина

Строят хеликоптерна площадка край Симитли по трасето на АМ „Струма“ Подписани са договорите за надзор при изграждането на тунел Железница

Цветанов за новата си имотна сделка: Доплатих 100 хил. лв. за 39 кв. м повече в същия район

39 хиляди семейства, чиито деца не ходят на училище, са санкционирани

Медиците от Спешна помощ в Русе оттеглят заявленията си за напускане

Христина Шопова: Фестивалът “Blagoevgrad Blues&Jazz”е уникален, съчетава блус и джаз

Ефективна присъда получи сливенец за катастрофа със загинал и двама ранени

Пътната агенция ще плаща 942 лв. за дупка на пътя

942 лв. ще струва на Агенция „Пътна инфраструктура” дупка на републикански път в началото на разградското село Киченеца.

Това реши Районният съд в Разград по иск на застрахователна компания срещу агенцията, която е отговорна за състоянието на пътищата и трябва да ги поддържа в изправно състояние, да сигнализира препятствията и да ги отстранява в най-кратки срокове, гласи част от решението.

Искът на застрахователя е заведен след платена щета по джип „Фолксваген Туарег”, който попаднал във въпросната дупка през юни 2014г. В резултат настъпило произшествие, при което била увредена предната дясна гума на автомобила. Собственикът му веднага подал сигнал на тел.112 и обяснил и на служителите на КАТ за инцидента. Тъй като имал „Каско”, щетите били поети от компанията. Пазарната стойност на повредите била оценена на 243 лв.

Причината за инцидента била дупката на пътя, която не била обозначена по никакъв начин, а водачът нямал възможност да прецени от разстояние колко е дълбока. Той се движел с 50 км/ч, но експертите установили, че дори и при скорост от 10-20 пак можело да получи същото техническо увреждане.

При оглед на пътя, две години по-късно, било установено, че дупката вече я няма. Било прослушано и обаждането на потърпевшия шофьор на тел. 112, което е веществено доказателство.

Съдът осъди пътната агенция да плати на застрахователя уважената щета в размер на 242,85 лева, заедно с лихвите от завеждане на иска. Тя му дължи и 699,46 лева деловодни разноски.

Решението подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Разград.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.