Задържаха петима, докато произвеждат синтетичен наркотик

Юнкер тръгва на балканска обиколка Ще посети Македония, Албания, Сърбия, Босна и Херцеговина и Косово

Китай с мерки срещу стриптийза по време на погребения

Моу се превръща в бедствие

Стоян Александров с две обвинения за банкови сделки без разрешение

Полицията задържа четирима иманяри Предотвратена е незаконната продажба на ценни монети

Побой между работници в кравеферма завърши със счупена ръка

Будни боляри искат да издигнат паметник на цар Ивайло, закрит мост над Янтра и да позлатят кубетата на Патриаршията в Търново Трите проекта ще струват общо около 12 млн. лева

Трусът събори комин в Садово, заподозряха го за ВиК авария

Изправят пред Темида син, пребил майка си Мъжът нарушил заповед за защита срещу домашно насилие

Съдят ученик за търговия с наркотици Съученик издал деветокласника наркопласьор

Президентът Румен Радев назначи проф. Венцислав Мутафчийски за шеф на ВМА

Тръмп предложи учителите да бъдат въоръжавани

Нинова: Отговорните за кражбите от оградата да бъдат наказани

Софийският градски съд пусна предсрочно от затвора мъжа, който уби с джипа си 6-годишно дете в Панагюрище Решението ще бъде обжалвано

Пътната агенция ще плаща 942 лв. за дупка на пътя

942 лв. ще струва на Агенция „Пътна инфраструктура” дупка на републикански път в началото на разградското село Киченеца.

Това реши Районният съд в Разград по иск на застрахователна компания срещу агенцията, която е отговорна за състоянието на пътищата и трябва да ги поддържа в изправно състояние, да сигнализира препятствията и да ги отстранява в най-кратки срокове, гласи част от решението.

Искът на застрахователя е заведен след платена щета по джип „Фолксваген Туарег”, който попаднал във въпросната дупка през юни 2014г. В резултат настъпило произшествие, при което била увредена предната дясна гума на автомобила. Собственикът му веднага подал сигнал на тел.112 и обяснил и на служителите на КАТ за инцидента. Тъй като имал „Каско”, щетите били поети от компанията. Пазарната стойност на повредите била оценена на 243 лв.

Причината за инцидента била дупката на пътя, която не била обозначена по никакъв начин, а водачът нямал възможност да прецени от разстояние колко е дълбока. Той се движел с 50 км/ч, но експертите установили, че дори и при скорост от 10-20 пак можело да получи същото техническо увреждане.

При оглед на пътя, две години по-късно, било установено, че дупката вече я няма. Било прослушано и обаждането на потърпевшия шофьор на тел. 112, което е веществено доказателство.

Съдът осъди пътната агенция да плати на застрахователя уважената щета в размер на 242,85 лева, заедно с лихвите от завеждане на иска. Тя му дължи и 699,46 лева деловодни разноски.

Решението подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Разград.