На 20 септември 2018 да почерпят

Ивайло Караньотов разплака шефката на „Фермата“

В страната няма икономическа криза, заяви Ердоган

Канадци ще печелят 100 млн. долара от злато в Розино

Камион мина през спусната бариера на жп прелез в Ловеч

Полицията излови иманярска банда, нападнала Роженския манастир (обзор) Седмината с мюсюлмански имена от петричкото село Яворница копали, за да търсят съкровища

Премиерът Борисов в Залцбург: Подчертах готовността ни незабавно да бъдем приети в Шенген

Безплатни ваксини за пенсионерите над 65 г. Стратегията е за период от 4 години и е на стойност близо 10 млн. лв.

Чуждите инвестиции се понижиха с 63% Задгранични компании изтеглят капитали от страната

Доналд Туск: Спрете да се обвинявате взаимно за имиграцията

ДДС при отдаване на имот под наем

Гл. комисар Христо Терзийски: Рано е да коментирам дали бих приел поста на главен секретар на МВР

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 20 септември 2018

Корнелия Нинова, лидер на БСП: Изготвихме анализ на монополите в България

Яков Джераси оглави Световната ционистка организация в България Виктор Меламед поема пост в Американския Еврейски Комитет

Шуменския университет освобождава новоприети от 1 такса

Шуменския университет „Еп. Константин Преславски“ ще освобождава от една семестриална такса новоприетите студенти в 15 специалности. Това обявиха от два факултeта на ВУЗ-а – този по математика и информатика и по хуманитарни науки.

Облекчението ще важи за новоприетите студенти в специалностите Бизнес математика, 4 вида Приложна лингвистика – Английски и немски език, Английски и руски език, Турски и руски език, Турски и немски език, Педагогика на обучението по български и чужд език /английски, немски, руски, турски език/, Педагогика на обучението по български език и история, Педагогика на обучението по история и чужд език /английски, немски, руски и турски език/, Педагогика на обучението по история и география.

„Тази стъпка се предприема във връзка с обявените приоритети на правителството по отношение на висшето образование – педагогика и математика“, обясни зам.-ректорът доц. д-р Константин Константинов.

От днес до 15 юли всички класирани кандидат-студенти трябва да подадат заявление и да оставят дипломата си за средно образование, за да запазят мястото си. Класираните по първо желание остават в специалността, в която са приети, и в срок до 15 юли включително се записват окончателно.

Класираните по второ, трето и всички следващи желания, подали заявление и оригинал на дипломата за средно образование, запазват правото си да участват във второ и трето класиране. При наличие на свободни места те преминават в по-предно желание по реда, посочен в състезателния картон. Желаещите да се запишат в специалността, в която са приети, могат да направят това веднага. Некласираните кандидат-студенти автоматично участват във второ класиране, без да подават заявление.

Придобитите студентски права се губят, ако оригиналът на дипломата за средно образование не бъде оставен в Университета в посочения срок.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.