Хасан Азис: Приемам нормално Ердоган да казва, че Кърджали е останал в душата му

Цвета Караянчева: Политиците трябва да си говорят Срещата на европейските лидери с президента Ердоган у нас е важна

„Бандата на Оушън“ обира ротативки Четирима мъже дистанционно хаквали софтуера на игралните апарати

Доналд Тръмп е разговарял днес по телефона с Владимир Путин

Сливен търси 100 000 лева за преместването и ремонта на паметник под ключ

Радев: Общността на българските евреи в Израел е мост за развитие на двустранния обмен в образованието и културата

Самолет от британския аеробатичен тим „Ред ароус“ се разби днес в Уелс

Международен екип ще кастрира безплатно кучета и котки в Сливен

Осем язовира в Карнобатско преляха Кметът Георги Димитров: Хвърляме торби с пясък, паника няма

Гръцкият външен министър: “Горна Македония” е предпочитаното име от Атина за бившата югорепублика

Български ритми огласиха Москва

С близо 3 млн.кубика се вдигна нивото в язовир “Асеновец”

Оздравителният план в болница „Пирогов“ започва да действа от април

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 март 2018 г.

Ангелкова: Подкрепяме българските деца, избрали да станат професионалисти за туризма на страната си

Шуменския университет освобождава новоприети от 1 такса

Шуменския университет “Еп. Константин Преславски” ще освобождава от една семестриална такса новоприетите студенти в 15 специалности. Това обявиха от два факултeта на ВУЗ-а – този по математика и информатика и по хуманитарни науки.

Облекчението ще важи за новоприетите студенти в специалностите Бизнес математика, 4 вида Приложна лингвистика – Английски и немски език, Английски и руски език, Турски и руски език, Турски и немски език, Педагогика на обучението по български и чужд език /английски, немски, руски, турски език/, Педагогика на обучението по български език и история, Педагогика на обучението по история и чужд език /английски, немски, руски и турски език/, Педагогика на обучението по история и география.

“Тази стъпка се предприема във връзка с обявените приоритети на правителството по отношение на висшето образование – педагогика и математика”, обясни зам.-ректорът доц. д-р Константин Константинов.

От днес до 15 юли всички класирани кандидат-студенти трябва да подадат заявление и да оставят дипломата си за средно образование, за да запазят мястото си. Класираните по първо желание остават в специалността, в която са приети, и в срок до 15 юли включително се записват окончателно.

Класираните по второ, трето и всички следващи желания, подали заявление и оригинал на дипломата за средно образование, запазват правото си да участват във второ и трето класиране. При наличие на свободни места те преминават в по-предно желание по реда, посочен в състезателния картон. Желаещите да се запишат в специалността, в която са приети, могат да направят това веднага. Некласираните кандидат-студенти автоматично участват във второ класиране, без да подават заявление.

Придобитите студентски права се губят, ако оригиналът на дипломата за средно образование не бъде оставен в Университета в посочения срок.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.