Глобалният пакт за миграцията бе официално приет

Арестуваха 33-годишна ало измамница в Плевенско

Побойник счупил челюстта и избил два зъба на мъж в Свищов

Трима са в болница след катастрофа край Търново

Великобритания може да се откаже от Брекзит, без одобрение на другите страни членки на ЕС

Ловък крадец измъкна 365 лв. от портфейла на търновка Непознатият помолил жената да му развали пари

Технически проблем спря достъпа до част от услугите на Пътна полиция

Котел подпали гараж и постройка в Бяла черква Огнеборците спасили две сгради от пожара

АФИС: 43% от българите смятат, че корупцията в правосъдието е най-висока

„Булгаргаз“ внесе искане в КЕВР природният газ да поскъпне с 3 и половина процента от януари

Задържаха младеж, изнасилил и задушил 70-годишна жена в Павликенско Злодеят е в ареста за 72 часа, грози го затвор до 20 години

Бисери на световната класика ще звучат в коледния концерт на театъра в Търново

Идеите на Пол Ромър, които му донесоха Нобелова награда Изследванията му показват как знанието може да служи като двигател за дългосрочен икономически ръст

Късо съединение подпали къща и уби 64-годишен мъж във Видинско

Бездомник подпали с цигара изоставена постройка в село Радиево 

Шуменския университет освобождава новоприети от 1 такса

Шуменския университет „Еп. Константин Преславски“ ще освобождава от една семестриална такса новоприетите студенти в 15 специалности. Това обявиха от два факултeта на ВУЗ-а – този по математика и информатика и по хуманитарни науки.

Облекчението ще важи за новоприетите студенти в специалностите Бизнес математика, 4 вида Приложна лингвистика – Английски и немски език, Английски и руски език, Турски и руски език, Турски и немски език, Педагогика на обучението по български и чужд език /английски, немски, руски, турски език/, Педагогика на обучението по български език и история, Педагогика на обучението по история и чужд език /английски, немски, руски и турски език/, Педагогика на обучението по история и география.

„Тази стъпка се предприема във връзка с обявените приоритети на правителството по отношение на висшето образование – педагогика и математика“, обясни зам.-ректорът доц. д-р Константин Константинов.

От днес до 15 юли всички класирани кандидат-студенти трябва да подадат заявление и да оставят дипломата си за средно образование, за да запазят мястото си. Класираните по първо желание остават в специалността, в която са приети, и в срок до 15 юли включително се записват окончателно.

Класираните по второ, трето и всички следващи желания, подали заявление и оригинал на дипломата за средно образование, запазват правото си да участват във второ и трето класиране. При наличие на свободни места те преминават в по-предно желание по реда, посочен в състезателния картон. Желаещите да се запишат в специалността, в която са приети, могат да направят това веднага. Некласираните кандидат-студенти автоматично участват във второ класиране, без да подават заявление.

Придобитите студентски права се губят, ако оригиналът на дипломата за средно образование не бъде оставен в Университета в посочения срок.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.