Алонсо пришпори 581 коня по пистата в Ещорил

Да управляваш NSX е по-леко и сладко, отколкото да управляваш болид от "Формула 1". Така смята двукратният шампион Фернандо Алонсо, след като завъртя бързи обиколки с новия спортен хибрид на Honda на историческата писта в Ещорил (Португалия). Ето защо испанският пилот намира шофирането на серийния автомобил за по-приятно, отколкото карането на кола от формулата: "Защото не се вглеждаш във всеки милиметър, както правиш в състезанията. Това е като разликата между изобразителното изкуство и техническото чертане. По време на тестовете ме изненадаха спирачките, усещането при каране е доста близко до "Формула 1"."

Има много носталгия в събитието на Ещорил, тъй като там легендарния Аертон Сена спечели първата си победа. Великият бразилец е участвал в разработването на първото поколение Honda NSX и това е била любимата му кола. Друг изключителен състезател и човек като Алекс Занарди има специално издание NSX, посветено на него. И сега непримиримият боец Алонсо от отбора на "Макларън" се присъединява към тази компания.

Новият суперавтомобил на Honda разполага с дивата мощ на 581 коня, които препускат в четири двигателя - три електрически (два на предния мост и един на задния) и един бензинов 3,5 л V6. Моделът е излят от леки и здрави сплави като алуминий, високоякостна стомана и карбон. Задвижването е 4х4 през 9-степенна предавателна кутия с двоен съединител.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика