Прокуратурата прекрати наказателното производство срещу депутата Иван Миховски

Въз основа на писмено заявление на пострадалата, Софийска градска прокуратура прекрати наказателното производство срещу народния представител от ПП ГЕРБ Иван Миховски, съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата.

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание на 08 февруари 2016 г,искане за снемане имунитета на народния представител Иван Миховски за нарушаване правилата за движение по пътищата, в резултат на което по непредпазливост е причинена средна телесна повреда.

На 02 октомври 2015 Миховки блъсна с колата си пешеходката М.Т. в град Троян.

Достигайки кръстовището между ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ и ул. „Васил Левски“, М.Т. предприела пресичане на пътното платно на ул. „Васил Левски“. Движейки се с несъобразена скорост, Миховски блъснал с предната лява част на автомобила си пешеходката М. Т. По този начин народният представител причинил по непредпазливост средна телесна повреда на пострадалата, изразяваща се във фрактура на горно и долно рамо на дясно пубисна кост, довело до трайно затруднение на долните крайници за срок около 3-4 месеца.

Иван Миховски бил изследван за употреба на алкохол с дрегер, който отчел положителен резултат, а именно 0,48 промила.

На Иван Миховски е съставен акт за установяване на административно нарушение от 02 октомври 2015 г. за нарушение на чл. 116 от Закона за движение по пътищата. Актът е подписан от Миховски без възражения.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право