Пловдивският митрополит освети икона от гранит в Клиниката по кардиохирургия на УМБАЛ

Гравирана върху гранит икона на Свети Георги Победоносец бе осветена от Пповдивския митрополит Николай в Клиниката по кардиохирургия на местната Университетска болница.

Изображението върху най-твърдия за обработка камък e поставено пред входа на клиниката в УМБАЛ "Свети Георги" и е дарение от пациента Борис Дамянов, чийто живот преди 8 години спасяват кардиохирурзите. Тогава мъжът е бил докаран с диагноза "дисекация на аортата" - състояние, което води до възникване на мозъчна, коронарна или друга исхемия. Това е едно от най-сериозните спешни състояния, при което ключови за спасяването на пациента са бързата диагностика и навременното лечение, обясняват специалисти.

В случая на Борис Дамянов реакцията на екипа на клиниката по кардиохирургия е била мигновена, а самият той приема излекуването си едновременно като медицинско и Божие чудо и твърди, че вече 8 години живее нов живот.

"Лекарското изкуство е изцяло посветено на любовта към Бога и човека. Това не е професия, а божествено призвание. И преди всичко трябва да бъде здрав духът", каза митрополит Николай, след като тържествено освети иконата върху гранит. След ритуала по освещаване на иконата владиката Николай посети и параклиса в самата клиника по кардиохирургия, а след това и пациентите в стационара.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини