"Коматевско шосе" в Пловдив доживя ремонт 9 месеца след първата копка

Стартът на ремонта на булевард "Коматевско шосе" в Пловдив ще бъде официално даден на 18 юли (понеделник) - 9 месеца след символичната първа копка, направена още преди местните избори през октомври 2015 г.

През април 2016 г. бе направена и втора първа копка, но реалните работи по близо трикилометровата отсечка от бул. "Александър Стамболийски" до футболния комплекс на "Ботев" (Пд) започват идния понеделник, увери кметът Иван Тотев.

В община Пловдив вече разполагат с пълна документация, с която ще изтеглят първия транш от 10 млн.лв. от заема от 28,3 млн.лв. от ЕБВР (Европейска банка за възстановяване и развитие).

Успоредно с подмяната на паветата с асфалт ще се изгради и канализация по бул. "Коматевско шосе", за която от МРРБ са отпуснали допълнително 1,3 млн.лв.

Движението на трите линии от градския транспорт до крайния квартал се пренасочват по ул. "Овощарска" и Околовръстното шосе, където ще бъде поставен светофар, за да не стават тежки ПТП-та на отбивката за село Марково, известно като Пловдивския Бевърли Хилс-1. Самият булевард "Коматевско шосе" ще се затваря поетапно, за да не се отреже достъпа до болница "Еврохоспитал".

Още този месец Пловдив ще заприлича на огромна строителна площадка - до 25 юли ще почне и ремонт на бул. "Шести септември", където движението ще бъде затворено от Моста на Адата до Първа частна английска гимназия, а до 28 юли багерите влизат и на бул. "Руски". Там предстои и подмяна на ВиК-мрежата по западното платно от Централна гара до ул. "Гладстон".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини