В Пловдив вдигат санкцията за репатриране с "паяк", нарушителите не се стряскали от 40 лв.

В Община Пловдив обмислят вдигане на санкцията за репатриране с "паяк", тъй като сегашната сума от 40 лв. изобщо не стряска нарушителите и те продължават да си паркират безразборно и където сварят в центъра на града под тепетата.

"Нарушителите не се стряскат дори и от 40-те лева, които сега се налагат като глоба за неправилно паркиране и вдигане на колите им с един от трите общински паяци. Плащат си глобите и продължават да правят каквото си решат и май ще ни принудят да увеличим санкциите, щом не се стряскат от 40 лв.", коментира кметът Иван Тотев.

Градската управа планира да закупи още един "паяк", тъй като сегашните три не смогват да вдигат колите на всички нарушители дори само по прясно ремонтирания булевард "Васил Априлов". От вторник паяците вече ще дежурят и по ул. "Капитан Райчо", където се премахва "синята зона" заради затварянето завинаги на "ухото", свързващо бул. "Княгиня Мария Луиза" с бул. "Цар Борис Трети Обединител" заради експонирането на разкопките на Голямата раннохристиянска базилика.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини