18 кандидати за младши съдии и 30 кандидати за младши прокурори искат назначения в съдебната власт

Одобрените кандидати за длъжността „младши съдия“ и „младши прокурор“ заявиха на официална церемония в зала „Тържествена“ на Съдебната палата желания за назначаване в органите на съдебната власт, съобщиха от ВСС.

На церемонията присъстваха членове на Комисията по предложенията и атестирането на ВСС. Длъжностите са планирани от Комисията по предложенията и атестирането.

До писмен изпит бяха допуснати 746 кандидати, а до устен – 286 от тях. След излизане на класирането Съдийската колегия на ВСС одобри кандидатите за младши съдии в рамките на обявените 18 конкурсни длъжности, както и същия брой от следващите кандидати по реда на класирането.

Прокурорската колегия на ВСС също одобри кандидатите за младши прокурори в рамките на обявените 30 конкурсни длъжности, както и същия брой от следващите кандидати по реда на класирането.
Днес те заявиха писмено пред членове на Комисията по предложенията и атестирането на ВСС желанието си за назначаване на длъжност „младши съдия” и „младши прокурор”.

Въз основа на заявените желания, Съдийската и Прокурорската колегии на ВСС следва да приемат окончателните списъци на кандидатите за младши съдии и младши прокурори на заседанията си съответно на 12 и 13 юли 2016 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право