От Белия дом официално съобщиха, че Тръмп няма да участва в Световния икономически форум в Давос

Евростат: На 100 хиляди българи се падат 64 общопрактикуващи лекари

Португалия открива специални коридори на летищата си за британците

Атанасовден е

Берлускони ще се кандидатира на евроизборите през май

Вучич: Сърбия приема решенията си въз основа на волята на совите граждани, а не според указанията на чужди правителства

Отново мръсен въздух в София, в някои части завишението е 6 пъти над нормата Завишени нива на фините прахови частици има в още няколко града

Франция запазва военното си присъствие в Сирия и Ирак и през 2019 г.

На 18 януари 2019 да почерпят

Германия: Никой не може да спре „Северен поток-2“

Принц Филип катастрофира

Алиша Кийс ще е водещ на музикалните награди „Грами“

Гори хранилище на химическия завод „Агрополихим“ в Девня

Депото за отпадъци в Кърджали от днес има компостираща инсталация

Петричкият Ескобар от 20 г. е недосегаем Село Тополница – Меката на дрогата в България

18 кандидати за младши съдии и 30 кандидати за младши прокурори искат назначения в съдебната власт

Одобрените кандидати за длъжността „младши съдия“ и „младши прокурор“ заявиха на официална церемония в зала „Тържествена“ на Съдебната палата желания за назначаване в органите на съдебната власт, съобщиха от ВСС.

На церемонията присъстваха членове на Комисията по предложенията и атестирането на ВСС. Длъжностите са планирани от Комисията по предложенията и атестирането.

До писмен изпит бяха допуснати 746 кандидати, а до устен – 286 от тях. След излизане на класирането Съдийската колегия на ВСС одобри кандидатите за младши съдии в рамките на обявените 18 конкурсни длъжности, както и същия брой от следващите кандидати по реда на класирането.

Прокурорската колегия на ВСС също одобри кандидатите за младши прокурори в рамките на обявените 30 конкурсни длъжности, както и същия брой от следващите кандидати по реда на класирането.
Днес те заявиха писмено пред членове на Комисията по предложенията и атестирането на ВСС желанието си за назначаване на длъжност „младши съдия” и „младши прокурор”.

Въз основа на заявените желания, Съдийската и Прокурорската колегии на ВСС следва да приемат окончателните списъци на кандидатите за младши съдии и младши прокурори на заседанията си съответно на 12 и 13 юли 2016 г.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.