Александър Методиев-Сали се отказа от имунитета си

Депутатът от ДПС Александър Методиев, по-известен като Бат Сали, се отказа от имунитета си, предаде БГНЕС. Днес следобед, народният представител от Движението за права и свободи е внесъл писмено съгласие в деловодството на Народното събрание за отказ от депутатски имунитет и възбуждане на наказателно производство срещу него.

Миналия четвъртък, 7 юли главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искане за снемане имунитета на народния представител Александър Методиев заради нарушение на пътя и закана да "уволнява" полицаи, спрели бус с негови "негови хора" – футболния отбор на ромите от Самоков.

При извършена от прокурор от Софийска градска прокуратура предварителна проверка са събрани данни за това, че на 1 май тази година в Костенец Александър Методиев е извършил две престъпления от общ характер – противозаконно пречене на орган на властта да изпълни задълженията си, при условията на продължавано престъпление и хулиганство. Методиев си е позволил да демонстрира грубо, арогантно и цинично държане към полицаи, искане на отчет за дейността им и е отправил заплахи, че ще бъдат уволнени.

Според прокуратурата това са непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяват явно неуважение към обществото.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика