Българи ръководели нелегални фабрики за цигари в Испания

Разкритие на мадридските власти и ГДБОП

Българи били босове на трите разбити нелегални фабрики за цигари в Испания. Това съобщиха от МВР.

“Това е може би най-мащабната операция за противодействие на контрабандата, осъществена с българските власти. Стойността на произведените цигари и на техниката, с която са били оборудвани фабриките, възлиза на над 8 милиона евро”, каза Игнасио Косидо, шеф на Националната полиция на Испания, на специална пресконференция в Мадрид. На нея присъства и шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов. Игнасио Косидо специално благодари на българските власти за доброто взаимодействие. Смята се, че най-малко 70 млн. евро бил оборотът на бандата.

Според директора на испанските митници Биляро Хораро само една от фабриките бълвала по 500 кутии цигари на минута. Те били до Малага, Саламанка и Толедо и имало български машини.

“Работата бе дълга, но даде добър резултат”, каза Ивайло Спиридонов. Той отбеляза, че премиерът Бойко Борисов има своя принос за успешния край на акцията и бил в течение от самото й начало. Задържаните 20 българи били от региони в страната, в които имало цигарени фабрики. Част от нашенците работели преди време и в други нелегални фабрики в Европа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право