Измамници ужилиха с 2000 лева семейство пенсионери в Монтана

Неизвестни телефонни апаши измамиха възрастна двойка от Монтана и задигнаха спестените им 2000 лева, съобщиха от Областната дирекеция на МВР.

В понеделник към 13 ч. мъж позвънил на домашния телефон на 74 годишния Милчо И. и 70 годишната му съпруга Йорданка в Монтана, представил се за техен далечен роднина и обяснил, че му трябват спешно пари, за да плати 10 двигателя за моторни косачки „Щил”. За по-голяма достоверност измамникът дал на възрастното семейство телефона на жена, за която ги убедил, че е управителка на магазин в областния град, където са получени двигателите.

Пенсионерът се свързал с „управителката”, която потвъдрила за сделката и обяснила, че поради голяма заетост не може да се срещне тях, но ще изпрати свой представител за парите. Малко по-късно край джамията в Монтана пристигнал мъж, на който М. И. предал събраните 2000 лева. Не след дълго пенсионерите потърсили отново „управителката”, но телефонът й бил изключен.

Хората се свързали и с истинския си роднина, но се оказало, че той нито е купувал двигатели, нито им е звънял за парите. Обраното семейство уведомило полицията за измамата и по случая е образувано досъдебно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини