Учени от България и Иран ще работят съвместно за обмен на опит и развиване на икономическите отношения

Вицепремиерът Томислав Дончев и вицепрезидентът по въпросите на науката и технологиите на Иран Сорена Саттари обсъдиха потенциала на научно-техническото сътрудничество.

Представители на научните среди и високотехнологични компании от България и Иран ще участват в работна група за обмен на опит и развиване на икономическите отношения между двете държави. За това се договориха днес на двустранна среща в Техеран вицепремиерът по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев и вицепрезидентът по въпросите на науката и технологиите Сорена Саттари.

България отдава приоритетно значение на развитието на сътрудничеството с Иран в областта на науката и иновациите, заяви Дончев като адресира желанието на българската страна за разширяване и задълбочаване на търговско-икономическите връзки, технологиите и привличането на ирански инвестиции у нас.

Вицепрезидентът Сорена Саттари подчерта добрите отношения между България и Иран и изрази надежда, че чрез активен диалог и в процеса на работа на съвместната група ще бъдат очертани полезни за двете икономики сфери за сътрудничество.

Срещата се проведе в рамките на работното посещение на българската делегация в Иран, водена от министър-председателя Бойко Борисов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Икономика