Вижте как Кейт и Уилиам излизат от болницата с новородения принц

Александра Богданска-Петканова на почивка без мъжа си

Шофьор на претъпкан бус “вежливо” подхвърлил 30 лева подкуп на пътни полицаи

Спираме да ядем боклуците на Европа В София бе обсъдено бъдещето на здравните системи

Бившият лидер на босненските сърби Радован Караджич настоя за отмяна на присъдата му за геноцид

Трябва ли да ми изплащат „клас“ със задна дата, ако е дължим

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” във вторник, 24 април 2018

Д-р Мирослав Ненков: Таксата при общопрактикуващите лекари трябва да се увеличи

МО купува леки коли за един милион

Славчо Атанасов: Последните 20 години по стадионите се получиха много неприятни неща

Първа лека катастрофа за новите шофьорски закони (обзор) Депутати, катаджии и чиновници изслушаха куп забележките от експерти

Държавният дълг се понижи до 25% от БВП

Общинари събират пари за главния архитект на София Симеон Славчев: Бих призовал цялото общество да се включи в тази морална битка

Димитър Делчев: В момента дясното не може да се обедини

Химическата атака в Дума била постановка (обзор)

Съдят мъж, жестоко убил свой познат у дома си след запой

Софийска градска прокуратура внесе в Софийски градски съд обвинителен акт срещу Б. Божков за умишлено убийство по особено жесток и мъчителен начин, предаде държавното обвинение.

На 03.06.2015 г. около 22.30 ч. на тел. 112 бил получен сигнал от самия Божков за труп на мъж в жилището му. Пристигайки на посочения адрес в ж. к. „Надежда”, разследващите намерили вратата на апартамента леко открехната, а след позвъняване на звънеца излязъл и обвиняемият във видимо нетрезво състояние. След това, той отворил по-широко входната врата и полицейските служители видели на прага на хола лежащ неподвижно мъж с окървавено лице. Те видели и че дрехите на Божков били със засъхнала кръв, а дясната му ръка била силно подута и зачервена. Той твърдял, че не познава пострадалия и че така го е намерил в жилището.

В хода на разследването обаче е разпитан свидетел по делото, който заявява, че на посочената по-горе дата – 03 юни 2015 г., е завел пострадалия в жилището на Божков. Там тримата употребили алкохол, след което свидетелят си тръгнал около 20.00 ч. Той твърди, че след като си тръгнал, не е имало други хора в апартамента на Божков. Твърди още, че оставил Божков в пияно състояние, тъй като пиел от обяд.

По досъдебното производство са назначени и изготвени множество експертизи – съдебно-химическа (токсилогична), съдебно-медицинска, биологични и пр. Съдебно-медицинската експертиза, направена на пострадалия, сочи, че причина за смъртта му е закрита черепно-мозъчна травма, в резултат на която се е развил тежък оток на мозъка, който е довел до потискане на центровете на дишане и сърдечно-съдовата дейност. Травматичните увреждания са в резултат на действието на твърди тъпи предмети (удари с или върху такива).

Според експертите обвиняемият е действал с особена жестокост спрямо пострадалия, както и че е могъл да разбира свойството и значението на извършеното от него, и да ръководи постъпките си.

Божков не е осъждан.

Предстои насрочване на делото в СГС.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.