На 27 май 2018 да почерпят

Велик Бейл и комични вратарски грешки – “Реал” отново е футболният крал на Европа Кралският клуб спечели финала срещу "Ливърпул" с 3:1

Най-високият човек в историята

Съюзът на колекционерите в България: Сбогом, Маестро Светлин Русев!

Нападение срещу център на “Белите каски” в Сирия, петима спасители са убити

Швеция тества електрически път Участъкът от 2 км е първият по рода си в света

ОПЕК и Русия се договарят да увеличат добива на петрол

Израелски военен, ранен на Западния бряг, почина в болница

Вирусът Нипа – новата Ебола СЗО го постави в Топ 10 на най-опасните патогени

Шофьорът на камиона, в който бяха открити 191 кг хероин, остава в ареста

Съобщенията от институциите да са само на роден език, предлагат патриотите

30 годишен бургазлия се хвърли от 7 етаж

Акция „Бира за смет“ чисти плажа Срещу 100 кенчета кехлибарена течност доброволци събраха 2 тона боклук

Пиян съсипа картина в известна московска галерия

Рибарските семейства почерпени с чорба, малка мастика и сладолед

Безработна с 56 571 лева лъже, че няма доходи

Безработна, с основно образование, излъгала държавата, че има нулеви доходи, при получени преводи от чужбина в размер на 56 571 лева за една година. Жената подала молба декларация с невярно съдържание, за да взима помощи за дете, каквито се полагат на хората с ограничени доходи. Така тя получила общо 945 лева, които трябва да върне на Агенцията за социално подпомагане.

Това реши съдът в Разград по поредното дело за недекларирани средства и невнесени данъци от физически лица, придобили доходи у нас и в чужбина.

Обичайно това обвинение се повдига на жени, които години наред мамят чужденци с обещание за любов. По пътя й все има финансови и здравословни причини, които задграничните мъже решават със солидни парични преводи.

Много жени от този бранш бяха изловени, чрез засичане на паричните преводи от чужбина, и дадени на съд за невнесени данъци. Почти всички са взимали и майчинство или детски, обявявайки се за крайно бедни.

Така направила поредната подсъдима от Завет. При досъдебното производство е установено, че от 2009г до 2014г тя е имала недекларирани доходи, за които дължи данъци. Общата сума, която държавата си търси от нея, е 7 170 лева.

Съдът постанови да ги плати, заедно с лихвите. Ще връща и на социалните. По разследването и делото дължи още 1 882 лв. Така безработната, която уж нямала никакви приходи, се оказва с дълг от близо 10 000 лв.

За данъчното престъпление и присвояването на средства от социалните, които не й се полагали, тя получи и общо наказание от 1 година лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок.

Решението е на Окръжния съд в Разград и подлежи на обжалване пред Апелативния във Варна.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.