Ето кой е заподозреният за атентата в Страсбург Посещавал е радикални ислямистки кръгове

Стрелецът в Страсбург е трябвало да бъде задържан тази сутрин

На 12 декември 2018 да почерпят

Френската прокуратура започва разследване за тероризъм в Страсбург

Още един загинал след стрелбата в Страсбург 7 са тежко ранените, 4 - леко пострадалите

Стрелецът в Страсбург още не е заловен Официална информация от местните власти: ранените са 10

Ваня Стамболова успя, класира се за финала на „Фермата“

Престрелка в близост до коледния базар в Страсбург, има един загинал и трима ранени (ВИДЕО)

Меркел: „Няма възможности“ за промяна на споразумението за Брекзит

Битка за 15 млрд. евро стои зад атаката срещу строителите 1000 машини ще бъдат паркирани на “Цариградско шосе” в София без да пречат на гражданите

Сериозна чистка в „Локо“ (София)

Съдбата на Правителствена решават депутатите Дългът от 33 млн. лв. е от неизплатена надлимитна дейност на болницата

От „Надежда“ в Сливен искат свои съветници, узаконяване на къщите и мечтаят за среща с вътрешния министър

Възрастна жена пропадна в шахта в Пловдив

Будапеща плаши с още антимигрантски кампании

Безработна с 56 571 лева лъже, че няма доходи

Безработна, с основно образование, излъгала държавата, че има нулеви доходи, при получени преводи от чужбина в размер на 56 571 лева за една година. Жената подала молба декларация с невярно съдържание, за да взима помощи за дете, каквито се полагат на хората с ограничени доходи. Така тя получила общо 945 лева, които трябва да върне на Агенцията за социално подпомагане.

Това реши съдът в Разград по поредното дело за недекларирани средства и невнесени данъци от физически лица, придобили доходи у нас и в чужбина.

Обичайно това обвинение се повдига на жени, които години наред мамят чужденци с обещание за любов. По пътя й все има финансови и здравословни причини, които задграничните мъже решават със солидни парични преводи.

Много жени от този бранш бяха изловени, чрез засичане на паричните преводи от чужбина, и дадени на съд за невнесени данъци. Почти всички са взимали и майчинство или детски, обявявайки се за крайно бедни.

Така направила поредната подсъдима от Завет. При досъдебното производство е установено, че от 2009г до 2014г тя е имала недекларирани доходи, за които дължи данъци. Общата сума, която държавата си търси от нея, е 7 170 лева.

Съдът постанови да ги плати, заедно с лихвите. Ще връща и на социалните. По разследването и делото дължи още 1 882 лв. Така безработната, която уж нямала никакви приходи, се оказва с дълг от близо 10 000 лв.

За данъчното престъпление и присвояването на средства от социалните, които не й се полагали, тя получи и общо наказание от 1 година лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок.

Решението е на Окръжния съд в Разград и подлежи на обжалване пред Апелативния във Варна.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.