Нелегални цигари, укрити в тайници на два атомобила, иззеха митничари

16 000 къса нелегални цигари в тайници на две превозни средства откриха митническите служители на Капитан Андреево, съобщиха от агенцията "Митници".

При първия случай служителите са открили и задържали 650 кутии цигари (13 000 къса) без акцизeн бандерол. Микробус „Мерцедес В 230" с пловдивска регистрация влиза в страната от Турция, като в него са пътували шофьорът и четирима негови родственици, български граждани. Превозното средство е селектирано за пролъчване с рентгенова апаратура.

При последвалата физическа проверка митническите служители откриват в специално изграден тайник под задните седалки на автомобила укрити сакове, пълни с цигари от „MM slims", всички без акцизен бандерол. Цигарите се оказали собственост на шофьора на автомобила, на когото е съставен акт по Закона за митниците.

Тютюневите изделия са иззети. На основание чл.229, ал.1 от Закона за митниците лекият автомобил също е задържан.

При друг случай митническите служители откриват 150 кутии (3000 къса) контрабандни цигари, укрити в специално изграден тайник в лек автомобил с българска регистрация, влизащ в страната от Турция. В автомобила пътували мъж и жена, български граждани. При проверката митническите служители открили в резервоара на автомобила тайник, в който били укрити цигарите. Цигарите се оказали собственост на жената, на която е съставен акт по ЗМ.

Цигарите са задържани. Съставен е акт и на шофьора на автомобила по чл.238,ал.1 от ЗМ за използването на превозно средство, в което е установено наличието на тайник.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право