Славчо Велков: Дано чумата по добитъка не се окаже като ишиаса на един европейски чиновник

Гръцкото правителство иска да разсее напрежението с Москва

Властелинът на пръстените Новото Audi Q8 съчетава функционалността на голям SUV с елегантността на купе

Иван Иванов: Липсата на комуникация доведе до хаоса с евтаназията на животните

Засилен контрол на българо-гръцката и българо-румънската граници заради африканска чума по свинете

На 15 лв. е увеличена помощта de minimis за овца-майка и/или коза-майка

Драгомир Стойнев: Искаме вътрешния министър в парламента – иначе публикуваме стенограмата от Председателски съвет

Теменужка Петкова за забраната на сделката с ЧЕЗ: Всички трябва да се съобразим с това решение

Заседнал автобус затвори пътя за Струпешкия манастир „Св. Пророк Илия”

Кметът на Шарково: Хората в селото са отчаяни

Наш капитан на кораб спасява Пирея от апокалипсис Загадките на българското морячество – трета част

На кои женени мъже не им липсва сексът с други жени?

Всички села в община Белово са с негодна вода за пиене

Част от стара къща се срути върху магазин в Хайредин

Турция осъди решението на Израел да приеме закон, определящ страната като държава на израелския народ

Рали „Твърдица – Елена“ вдига адреналина през уикенда

Дванадесетото издание на Рали „Твърдица – Елена“ ще се състои на 15, 16 и 17 юли. Това съобщиха организаторите от автомобилен спортен клуб „Евроком рали тим“, общините Елена и Твърдица. Адреналиновото събитие, което ще е с подкрепата на Българска федерация по автомобилен спорт рали „Твърдица – Елена“ се явява трети кръг от календара на БФАС. Общата дължина на ралито е 295 км, като 130 от тях са състезателни, разделени на 11 скоростни отсечки

Официалното откриване и церемониален старт от подиума на състезателната арка са насрочени за 21 ч. в петък. Особено интересен за жителите и гостите на община Елена ще е вторият състезателен ден. В неделя пилотите ще трябва да преминат почти 100 състезателни километра през Елено-Твърдишкия Балкан. Скоростният етап 5 е „Чумерна“, следван от „Буйновци“ (19.90 км.), който ще стартира от разклона за хижа „Чумерна“ и ще финишира малко преди село Буйновци при разклона за м. Папратлива . Следват две преминавания по новия за ралито етап „Яковци“ с дължина 7 км., който преминава край живописния пейзаж на язовир „Йовковци“ и финишира в началото на град Елена при ремонтирания път за с. Блъсковци. В центъра на града предстои едночасово прегрупиране. След това екипажите ще натискат газта по отсечката „Елена – Твърдица“ – 29 км и така нареченият „Power stage“ – етап „Предела“ – 24 км.
Във връзка с провеждането на ралито се въвежда организация на движението.Фермерите са предупредени да не пускат животните си в районите на провеждане на автомобилното състезание. Рибарите пък трябва да знаят, че всички подходи към язовир „Йовковци“ ще бъдат затворени до приключване на Специален етап 7 – Яковци. За сведение на собствениците на хотели и къщи за гости в районите на провеждане на ралито в отсечката Яковци – Елена, почиващите ще могат да се придвижват преди 9:20 и след 12:30 ч. Между 11:30 и 13:00 ч. ще се извърши прегрупиране на състезателните екипи в района на пл. „Иларион Макариополски“ в града, поради което се въвежда ограничена зона за достъп. Присъствието на публика е забранено в зоната за прегрупиране. Свободен достъп до автомобилите и пилотите зрителите ще имат в сервизната зона в района на автогара Елена между двата етапа Яковци 1 и Яковци 2.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.