Нигяр Джафер: Моделът на здравеопазването е грешен

Весела Лечева: Грешка е да се иска оставка за изразена политическа позиция

Хлапета ще борят агресията с картинг и съвети от професионални пилоти

Изчезнаха 111 девойки след нападение в Нигерия

Учени регистрираха подозрителна активност на Йелоустоунския супервулкан

МЗ: Бутилираната вода носи сериозен риск за детското здраве

Мел Гибсън снима детективски сериал

173 милиона за нов център на София (ВИДЕО) Пускат нощен транспорт за 2 лв.

Две българки на топ постове в ЕК Първата жена начело на Евростат ще е Мариана Коцева

Вижте акцентите от броя на “Труд” в четвъртък, 22 февруари 2018

Русия е заплатила глоба от 15 милиона долара на Международния олимпийски комитет

Актьорите Гал Гадот и Марк Хамил ще връчват награди “Оскар”

Мъж обгоря след инцидент в леярна Прокуратурата проверява и друг случай

Валери Жаблянов в блиц пред “Труд”: ГЕРБ удрят всеки, който не им харесва

Легионер стрелец обвинен за хулиганство Горския човек заплашил служители на МВР, че ги очакват много изненади

Рали “Твърдица – Елена” вдига адреналина през уикенда

Дванадесетото издание на Рали “Твърдица – Елена” ще се състои на 15, 16 и 17 юли. Това съобщиха организаторите от автомобилен спортен клуб “Евроком рали тим”, общините Елена и Твърдица. Адреналиновото събитие, което ще е с подкрепата на Българска федерация по автомобилен спорт рали “Твърдица – Елена” се явява трети кръг от календара на БФАС. Общата дължина на ралито е 295 км, като 130 от тях са състезателни, разделени на 11 скоростни отсечки

Официалното откриване и церемониален старт от подиума на състезателната арка са насрочени за 21 ч. в петък. Особено интересен за жителите и гостите на община Елена ще е вторият състезателен ден. В неделя пилотите ще трябва да преминат почти 100 състезателни километра през Елено-Твърдишкия Балкан. Скоростният етап 5 е “Чумерна”, следван от “Буйновци” (19.90 км.), който ще стартира от разклона за хижа “Чумерна” и ще финишира малко преди село Буйновци при разклона за м. Папратлива . Следват две преминавания по новия за ралито етап “Яковци” с дължина 7 км., който преминава край живописния пейзаж на язовир “Йовковци” и финишира в началото на град Елена при ремонтирания път за с. Блъсковци. В центъра на града предстои едночасово прегрупиране. След това екипажите ще натискат газта по отсечката “Елена – Твърдица” – 29 км и така нареченият “Power stage” – етап “Предела” – 24 км.
Във връзка с провеждането на ралито се въвежда организация на движението.Фермерите са предупредени да не пускат животните си в районите на провеждане на автомобилното състезание. Рибарите пък трябва да знаят, че всички подходи към язовир “Йовковци” ще бъдат затворени до приключване на Специален етап 7 – Яковци. За сведение на собствениците на хотели и къщи за гости в районите на провеждане на ралито в отсечката Яковци – Елена, почиващите ще могат да се придвижват преди 9:20 и след 12:30 ч. Между 11:30 и 13:00 ч. ще се извърши прегрупиране на състезателните екипи в района на пл. “Иларион Макариополски” в града, поради което се въвежда ограничена зона за достъп. Присъствието на публика е забранено в зоната за прегрупиране. Свободен достъп до автомобилите и пилотите зрителите ще имат в сервизната зона в района на автогара Елена между двата етапа Яковци 1 и Яковци 2.