ЦСКА поиска главата на дисципа

Лавров: Путин и Тръмп няма да допуснат война Москва плаши с доставка на С-300 за Сирия

Българка се опита да внесе контрабандно картини на неизвестни испански автори в България

БДЖ въвежда предварителна продажба на билети за майските празници

Актрисата Натали Портман се отказа от израелската си награда “Генезис” по политически причини

2600 спирки в София отиват на концесия Всички навеси ще са с еднаква визия, ще бъдат построени 400 нови

Зам.главния прокурор Ася Петрова: Осъденият от “Килърите” Петър Стоянов-Сумиста води над 60 дела срещу магистрати, свидетели, вещи лица Лично срещу нея били заведени три дела за по 100 000 лева

Експертите от ОЗХО все още не са посетили сирийския град Дума

Осъдиха англичанин, блудствал с 11 годишна шведка у нас

Незаконни рога и зъби конфискуваха от ловец в Чипровци

Кралица Елизабет II ще отбележи своя 92-ри рожден ден с концерт

Десислава Иванчева: Причината за акцията срещу мен е да бъда заменена със служебен кмет

106 безработни стават чистачи и пазачи

Полуфиналът на Григор Димитров в Монте Карло пряко по Mtel Sport 1

Изнудваният бизнесмен Александър Ваклин: Иванчева се беше превърнала в самодържец

Рали “Твърдица – Елена” вдига адреналина през уикенда

Дванадесетото издание на Рали “Твърдица – Елена” ще се състои на 15, 16 и 17 юли. Това съобщиха организаторите от автомобилен спортен клуб “Евроком рали тим”, общините Елена и Твърдица. Адреналиновото събитие, което ще е с подкрепата на Българска федерация по автомобилен спорт рали “Твърдица – Елена” се явява трети кръг от календара на БФАС. Общата дължина на ралито е 295 км, като 130 от тях са състезателни, разделени на 11 скоростни отсечки

Официалното откриване и церемониален старт от подиума на състезателната арка са насрочени за 21 ч. в петък. Особено интересен за жителите и гостите на община Елена ще е вторият състезателен ден. В неделя пилотите ще трябва да преминат почти 100 състезателни километра през Елено-Твърдишкия Балкан. Скоростният етап 5 е “Чумерна”, следван от “Буйновци” (19.90 км.), който ще стартира от разклона за хижа “Чумерна” и ще финишира малко преди село Буйновци при разклона за м. Папратлива . Следват две преминавания по новия за ралито етап “Яковци” с дължина 7 км., който преминава край живописния пейзаж на язовир “Йовковци” и финишира в началото на град Елена при ремонтирания път за с. Блъсковци. В центъра на града предстои едночасово прегрупиране. След това екипажите ще натискат газта по отсечката “Елена – Твърдица” – 29 км и така нареченият “Power stage” – етап “Предела” – 24 км.
Във връзка с провеждането на ралито се въвежда организация на движението.Фермерите са предупредени да не пускат животните си в районите на провеждане на автомобилното състезание. Рибарите пък трябва да знаят, че всички подходи към язовир “Йовковци” ще бъдат затворени до приключване на Специален етап 7 – Яковци. За сведение на собствениците на хотели и къщи за гости в районите на провеждане на ралито в отсечката Яковци – Елена, почиващите ще могат да се придвижват преди 9:20 и след 12:30 ч. Между 11:30 и 13:00 ч. ще се извърши прегрупиране на състезателните екипи в района на пл. “Иларион Макариополски” в града, поради което се въвежда ограничена зона за достъп. Присъствието на публика е забранено в зоната за прегрупиране. Свободен достъп до автомобилите и пилотите зрителите ще имат в сервизната зона в района на автогара Елена между двата етапа Яковци 1 и Яковци 2.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.